Oude computers inleveren

Zijn je computers aan vervanging toe? Wil je oude computers inleveren omdat deze niet meer geschikt zijn waarvoor je ze gebruikt, door steeds zwaardere applicaties en systemen? Kom dan bij Krommenhoek Metals. Wij bieden goede service en garanderen de beste prijs voor oude computers! Bij Krommenhoek ben je met grote én kleine aantallen oude computers van harte welkom. Een gespecialiseerd team staat voor je klaar om jouw oude apparatuur af te wegen, direct geld uit te keren en een gratis kopje koffie voor je in te schenken.

Actuele inkoopprijzen oude computers

Computer – Compleet

€ 0,55/kg

Computer – Beroofd

€ 0,35/kg

Moederbord Computer – Nieuwe generatie

€ 2,50/kg

Ophaaldienst voor oude computers

Alleen voor bedrijven en instellingen

Wil je als organisatie een grote partij oude computers inleveren? Maak dan gebruik van onze ophaaldienst.

Verpakken is niet nodig. Dat doen wij wanneer we langskomen, met zelf meegebrachte emballage. Bijbehorende randapparatuur, bekabeling of andere elektronica kunnen we natuurlijk ook meteen meenemen. Makkelijk toch?

Deze ophaalservice is gratis, indien het gaat om:

 

  • tenminste tien computers, die maximaal vijf jaar oud zijn en geschikt voor hergebruik. of
  • minimaal 250 kg aan computers, randapparatuur, bekabeling en andere elektronica *.

Bij die aantallen kunnen we namelijk de restwaarde van de apparatuur gebruiken om onze ophaalkosten te dekken. En als het om hele grote partijen gaat, kan er soms zelfs nog een opbrengst voor jou aan vast zitten! Neem contact op voor een voorstel.

* Met uitzondering van printers en bruin- of witgoed.

Je oude computers laten opkopen

Heb je grotere aantallen computers van maximaal vijf jaar oud? Vanaf tien stuks kunnen wij ze al opkopen. Zo levert de oude hardware je nog het nodige op. En de levensduur wordt verlengd, duurzaam dus!

Oude computers worden bij Krommenhoek volledig nagekeken en schoongemaakt. Alle gegevens die herleidbaar zijn naar personen en bedrijven worden verwijderd. Bovendien is het gecertificeerd wissen van harde schijven standaard inbegrepen. Dat doen we dus gratis!  

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

AVG-proof inleveren

Je wilt oude computers inleveren. Maar heb je wel stilgestaan bij de zakelijke of persoonlijke data die daar mogelijk nog op aanwezig zijn?

Wanneer je bij Krommenhoek Metals komt met je oude computers, vraag dan naar de mogelijkheden met betrekking tot datavernietiging. Wij zijn specialist in het softwarematig of mechanisch vernietigen van data.

Wilt je meer weten over het vernietigen van je data en gegevens? Kijk dan op onze pagina over datavernietiging.

Duurzaam oude computers inleveren

Krommenhoek Metals is volledig gecertificeerd. Wij beschikken over actuele ISO-certificeringen en zijn bovendien in het bezit van het strenge WEEELABEX Collection & Logistics certificaat. Zo waarborgen wij de beste recycling en de minste impact op het milieu. Kies voor een professionele en gecertificeerde partij wanneer je oude computers gaat inleveren.

Krommenhoek laat oude computers verwerken met de hoogst mogelijke recycle-percentages. Dat gebeurt in een demontage werkplaats waar we een samenwerking mee hebben, door een flink aantal medewerkers. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dus het mes snijdt ook nog eens aan twee kanten. ‘Dubbel circulair’ zou je het kunnen noemen. Zij demonteren oude computers handmatig en zorgen op die manier voor hele schone materiaalstromen. Zo worden batterijen en andere milieubelastende onderdelen stuk voor stuk verwijderd. Daarna gaan ze naar gespecialiseerde eindverwerkers.

Duurzamer dan dit wordt het niet. De beste werkwijze voor mens én milieu! 

Veelgestelde vragen oude computers inleveren

Wat gebeurt er met mijn oude computer nadat ik deze inlever?

Oude computers die worden ingeleverd bij Krommenhoek Metals worden op schoonst mogelijke manier gerecycled, deze worden namelijk volledig handmatig gedemonteerd. Door oude computers handmatig te demonteren worden niet alleen de aller schoonste materiaalstromen gecreëerd, hiermee worden ook banen gecreëerd voor kwetsbare doelgroepen.

Hoe zit het met de data die mogelijk nog aanwezig is op mijn oude computer?

In principe gaan wij ervan uit dat er op de computers die bij ons worden ingeleverd, geen data meer aanwezig is. Oude computers worden verzameld en opgeslagen samen met andere oude computers zonder dat hier toezicht op wordt gehouden. Na demontage wordt de harde schijf van de computer deels gedemonteerd en vervolgens verhandeld naar een eindverwerker. Wil je zeker weten dat jouw oude data wordt vernietigd? Bekijk dan onze pagina over datavernietiging.

Mag ik onderdelen uit mijn oude computer verwijderen voordat ik deze inlever?

Ja, dit is geen probleem. Wij hanteren echter een prijs voor complete en voor zogenaamde beroofde computers. Wanneer je waardevolle onderdelen verwijderd voordat je de oude computer inlevert vermindert dit de waarde van het apparaat.

Mijn computers werken nog en zijn in prima staat. Zijn deze meer waard?

Wanneer je minimaal 10 computers van maximaal 5 jaar oud hebt welke in werkende staat verkeren kunnen wij deze mogelijk van je opkopen. Wil je weten wat de computers waard zijn? Stuur dan een lijst met een omschrijving van de computers en de specificaties (Merk, Model, Geheugen, Opslag en CPU) via ons contactformulier, e-mail of Whatsapp.

Levert het meer op wanneer ik mijn computers demonteer en in onderdelen aanlever?

Ja, in principe levert dit meer op. Maar vergis je niet, het demonteren van een computer kost ook behoorlijk wat werk. Op onze website en in onze app vind je naast de prijs van een complete computer ook de prijzen van de meeste onderdelen zodat je zelf kunt bepalen of het interessant is om computers te demonteren.