Oude printplaten zijn geld waard

Oude printplaten inleveren voor geld loont. Krommenhoek Metals koopt alle soorten oude printplaten of het nu gaat om oude moederborden, insteekkaarten of juist laagwaardige printplaten, bijvoorbeeld uit voedingen. We bieden transparante inkoopprijzen via onze website en onze app. Als je hulp nodig hebt bij het sorteren van oude printplaten zijn we je graag van dienst. We kopen oude printplaten vanaf enkele stuks tot volle vrachten.

Actuele inkoopprijzen oude printplaten

Moederbord Computer – Nieuwe generatie

€ 2,50/kg

Printplaat – Klasse A

€ 7,15/kg

RAM-geheugen – Goud

€ 28,00/kg

Geld krijgen voor je oude printplaten

Wanneer printplaten worden gerecycled, leveren ze altijd geld op. Wel kan de waarde van oude printplaten enorm variëren. Het is goed om daarnaar te kijken voordat je ze gaat inleveren. 

Veel apparatuur werkt relatief simpel. Bijvoorbeeld een aantal dingen die worden gebruikt in het huishouden, zoals een stofzuiger. Ze gaan aan en uit met een druk op de knop. De printplaat in zulke apparaten hoeft weinig te doen en is dus laagwaardig. 

Maar er is ook complexe apparatuur. Die maakt bijvoorbeeld verbinding met andere apparaten of het internet, via verschillende netwerkfuncties of connectiviteitsmogelijkheden. Daar zitten hoogwaardige printplaten in. Minstens één en vaak nog meer. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, een server of de smartphone in je broekzak. 

Het is belangrijk dat deze printplaten storingsvrij kunnen werken, zonder last te hebben van interferentie vanuit andere apparaten. Daarom worden ze geproduceerd met hoogwaardige grondstoffen. 

De actuele prijzen voor verschillende soorten printplaten vind je op onze website of in onze app. Kom je er niet uit? Stuur dan foto’s van jouw printplaten via WhatsApp of e-mail. Onze ervaren inkopers helpen je graag op weg bij het sorteren van printplaten op waarde. Zo haal je altijd de beste opbrengst uit jouw materiaal. 

Krommenhoek is specialist in printplaat recycling

Bij Krommenhoek Metals hebben we veel kennis en ervaring als het gaat om recyclen van printplaten. Wij sorteren de ingeleverde oude printplaten op waarde. Daarna zorgen we voor verwerking door specialistische bedrijven over de gehele wereld. Bij deze smelters worden waardevolle metalen teruggewonnen via chemische processen. Krommenhoek heeft goede contacten en contracten met deze bedrijven. Daardoor kunnen wij altijd concurrerende prijzen bieden.

Uw voordelen

  1. Van maandag t/m zaterdag printplaten inleveren zonder afspraak. 
  2. Direct per bank of contant betaald krijgen. Of per Tikkie Terug: de snelste, veiligste en makkelijkste manier.
  3. Voor organisaties is het mogelijk om gratis inzamelbakken te laten plaatsen.
  4. Bij grote hoeveelheden halen wij printplaten op.
  5. Beste waarde door hoog kennisniveau en goede smeltercontracten.
  6. Snelle en professionele service. O.a. sorteerhulp via telefoon, WhatsApp of e-mail. 
  7. Iedereen is welkom, ook bij kleine hoeveelheden!

Duurzaam oude printplaten inleveren

Krommenhoek Metals beschikt over het WEEELABEX-certificaat voor Collection & Logistics. Daarnaast werken wij samen andere bedrijven die WEEELABEX-gecertificeerd zijn voor de verwerking van oude printplaten en elektronica. Daar worden alle ingekochte printplaten nagekeken op de aanwezigheid van schadelijke stoffen zoals batterijen of PCB-houdende condensatoren. Deze moeten worden verwijderd voordat de printplaten naar een eindverwerker gaan. Zo zorgen we voor veiligheid en een minimale milieubelasting. 

Oude printplaten zijn het meeste waard zonder metalen aanhechtingen. Daarom zorgen wij dat bijvoorbeeld koperen en aluminium koellichamen of ijzeren bevestigingsranden worden verwijderd. Deze metalen worden weer als schone stromen verwerkt, door de juiste eindverwerker voor iedere soort.

Veelgestelde vragen oude printplaten inleveren

Ik weet niet precies wat voor type printplaten ik heb. Kan ik hulp krijgen bij het sorteren?

Het sorteren van printplaten is niet zo makkelijk. Wanneer je hier niet dagelijks mee bezig bent kan het een hele klus zijn om de verschillende soorten te herkennen. Heb je grotere hoeveelheden printplaten? Dan kun je altijd op onze hulp rekenen bij het sorteren hiervan, zo kan je bijvoorbeeld foto’s sturen via onze Whatsapp-service. Het is in veel gevallen ook mogelijk om printplaten door ons te laten sorteren of om printplaten als een mixpartij aan te bieden. Neem voordat je komt aanleveren altijd even contact op.

Wat gebeurt er met de printplaten die ik inlever?

Printplaten bevatten waardevolle metalen. De waarde hiervan wordt met name bepaald door de concentratie goud, zilver, palladium en koper. Krommenhoek Metals sorteert printplaten op basis van de waarde en laat deze vervolgens in grote hoeveelheden verwerken bij grote smelters wereldwijd. Daar worden deze (edel)metalen teruggewonnen. Op basis van de hoeveelheid teruggewonnen (edel)metaal en de actuele koersen wordt de uiteindelijke waarde bepaald.

Moet ik onderdelen van de printplaten verwijderen?

In principe gelden de prijzen die wij vermelden op onze website en in onze app voor schone printplaten. Dit wil zeggen dat alle metalen en kunststof aanhechtingen, maar ook batterijen (die gedemonteerd kunnen worden) moeten zijn verwijderd. Alle onderdelen die gesoldeerd zitten op de printplaat kun je laten zitten. Het is niet zinvol om deze onderdelen te verwijderen gezien dit vaak erg arbeidsintensief is en de waarde van de printplaat zelf verminderd. Wanneer er bijvoorbeeld nog ijzer of aluminium aanhechtingen op de printplaten zitten wordt hiervoor gewicht afgetrokken.

Kan er worden onderhandeld over de prijzen op de website?

Ja, dit is mogelijk. Echter alleen wanneer er grote hoeveelheden worden aangeleverd. Neem gerust contact met ons op via ons contactformuliere-mail of Whatsapp en stuur foto’s van jouw printplaten en een indicatie van de hoeveelheid per soort. We zullen dan samen kijken welke prijs past bij jouw materiaal.

Zijn printplaten gevaarlijk?

In principe zijn de meeste printplaten niet gevaarlijk. Er bestaan echter printplaten met onderdelen waar gevaarlijke stoffen in zitten verwerkt. Probeer daarom altijd zorgvuldig met prinplaten om te gaan door deze te demonteren en niet te slopen. Verder valt het aan te raden om geen onderdelen die op printplaten zitten te beschadigen. Op veel moederborden zit daarnaast een knoopcelbatterij, wanneer deze batterij beschadigd raakt bestaat er mogelijkheid op spontane ontbranding. Wees hiermee dus voorzichtig en verwijder de batterij bij voorkeur voordat je de printplaten inlevert. De batterijen kun je veilig afdanken bij diverse StiBat inleverpunten in de buurt.

Welke printplaten zijn geld waard?

Een kort antwoord: ALLE printplaten zijn geld waard. De ene printplaat heeft echter een hogere waarde dan de andere. Vaak geld dat hoe complexer het apparaat is, des te waardevoller de printplaat. Bekijk een compleet overzicht van onze prijzen op onze website on in onze app.

Moet ik onderdelen van printplaten verwijderen?

In principe gelden de prijzen die wij vermelden op onze website en in onze app voor schone printplaten. Dit wil zeggen dat alle metalen en kunststof aanhechtingen, maar ook batterijen (die gedemonteerd kunnen worden) moeten zijn verwijderd. Alle onderdelen die gesoldeerd zitten op de printplaat kunt u laten zitten. Het is niet zinvol om deze onderdelen te verwijderen gezien dit vaak erg arbeidsintensief is en de waarde van de printplaat zelf verminderd. Wanneer er bijvoorbeeld nog ijzer of aluminium aanhechtingen op de printplaten zitten wordt hiervoor gewicht afgetrokken.