Hoe werkt zeekabel recycling?

Windparken op zee hebben een elektrische aansluiting, voor de doorvoer van de opgewekte energie naar een opslagpunt aan het vasteland. En er zijn verbindingen tussen (ei)landen of continenten die worden gescheiden door een groot meer, zee of oceaan. Voor zulke toepassingen wordt gebruik gemaakt van zeekabels, ook wel offshore kabels genoemd.

Bij dergelijke kabels heb je het over gigantische lengtes en gewichten. En als ze aan het einde van de levensduur zijn, zullen ze verwijderd moeten worden. Net als bij het plaatsen zijn daarvoor speciaal ingerichte schepen nodig. Dat wordt meestal gedaan in opdracht van de eigenaar van de kabels.

Het gaat dan vaak om grote zakelijke projecten. Daarbij is vooral een optimaal rendement op het schroot heel belangrijk. En is het verwijderen en verwerken op zich al een enorme logistieke operatie.

Er bestaan diverse soorten zeekabel. Bovendien kunnen er verschillende metalen uit worden herwonnen zoals aluminium, koper en staal.

Niet alleen het rendement is bepalend voor de opdrachtgever. De maatschappelijke kant wordt ook steeds belangrijker: hoe ga je om met grondstoffen en afval? Daarom wordt bij zo’n project met offshore kabel veel waarde gehecht aan een betrouwbare partner, die in staat is om de verwerking goed en verantwoord af te handelen, maar ook de keten helemaal inzichtelijk maakt.

Het zijn precies de aspecten waar de toegevoegde waarde van Krommenhoek Metals helemaal tot z’n recht komt. Door onze positie in en kennis van de markt, kunnen we de waarde nauwkeurig bepalen en de opdrachtgever de beste prijs bieden. En we beschikken over alle faciliteiten en contacten om oude offshore kabels hoogwaardig te recyclen.

Het streven van Krommenhoek Metals is om volledig transparant te zijn naar leveranciers en afnemers. We zijn er ook behoorlijk trots op dat we al vele jaren als een heel betrouwbare partner worden gezien. Want vertrouwen is alles in onze business. Niet alleen bij de prijsstelling, maar ook als het gaat om de afhandeling. En bij hoogwaardige recycling mag u op ons rekenen, altijd!

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor offshore kabel-recycling? Neem dan contact op, telefonisch of via Whatsapp.

Terug