Opruimen was nog nooit zo makkelijk!

Wat doet uw bedrijf met oude computers, laptops, beeldschermen en ander computerafval? Gelukkig zien we steeds minder dat e-waste tussen het restafval belandt. Want dat is allereerst slecht voor het milieu. Maar er worden tevens waardevolle grondstoffen weggegooid! Juist de grondstoffen die je kunt vinden in elektronisch afval, zijn essentieel voor de energietransitie. Tenslotte is oude elektronica ook nog eens geld waard!

Wij komen langs en halen alles op

Hoe gaan wij te werk?

Krommenhoek Metals heeft een ophaaldienst voor oude elektronica. Denk aan oude computers, servers, laptops en beeldschermen. Maar bijvoorbeeld ook kabels en andere randapparatuur. Deze service is meestal helemaal gratis! Dat is mogelijk omdat wij de restwaarde van de apparatuur gebruiken om onze ophaalkosten te dekken. Als het om hele grote partijen gaat, kan er soms zelfs nog een opbrengst voor u aan vast zitten! De gratis ophaalservice kan eventueel worden gecombineerd met andere diensten zoals datavernietiging of onze opkoopservice voor jonge hardware. Wij nemen u al het werk uit handen. Het transport wordt door ons geregeld, en alles gaat in rolcontainers en op pallets die wij zelf meenemen. Dus: u geeft alleen aan wat wij moeten meenemen en Krommenhoek doet de rest.

Wat gebeurt er met uw data?

Wanneer u onze ophaaldienst combineert met datavernietiging, gaan wij eventueel aanwezige datadragers gecertificeerd wissen of shredderen. De methode is afhankelijk van het type hardware en uw wensen. Achteraf ontvangt u een heldere registratie met vernietigingsverklaring. Onze documenten zijn 100% AVG- en auditproof. U kunt hiermee bij alle belanghebbende aantonen dat u data op professionele wijze heeft laten vernietigen.

Producthergebruik én materiaalhergebruik

Het heeft onze voorkeur om een compleet apparaat opnieuw in te zetten, nadat het datavrij is gemaakt en volledig nagekeken. Dat is tenslotte de meeste duurzame optie. Bovendien behoudt het apparaat dan de meeste waarde. Heeft u jonge gebruikte computer hardware? Die kunnen wij opkopen tegen stuksprijzen.

Wilt u weten of uw oude hardware nog waarde heeft? Stuur ons dan een lijst, of gewoon wat foto’s. Wij zorgen meestal binnen een dag voor een waardebepaling. Of we maken een afspraak om de partij vrijblijvend te komen bezichtigen op uw locatie.

Apparaten die écht niet meer mee kunnen, laten wij volledig ontmantelen. Dat is de schoonste manier van recyclen, omdat het hoogste percentage grondstoffen wordt teruggewonnen. Door de inzet van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt is dit ook meteen een vorm van social return.

Gecertificeerde service

Krommenhoek Metals is een professioneel en gecertificeerd bedrijf. Naast de ISO-certificaten 9001 en 14001 beschikken wij over een WEEELABEX-certificaat, voor het inzamelen van oude elektronica. Dit waarborgt dat alle elektronica die wij inzamelen, wordt verwerkt volgens de strengste normen. Hierdoor weet u zeker dat het hoogst mogelijke percentage grondstoffen wordt teruggewonnen, met de minste impact op mens en milieu.