Lood prijs

Lood is een heel bruikbaar metaal, dat je op veel plekken terugvindt. Met een smeltpunt van 327 en een kookpunt van 2.467 graden Celsius is het eenvoudig te recyclen. Lood is ook makkelijk vervormbaar en een goede geleider. Het metaal wordt veel gebruikt in de bouw en is bijvoorbeeld verwerkt in onze daken, net als in deuren of ramen van glas-in-lood. Maar het zit ook in accu’s en nog veel meer producten die we dagelijks gebruiken, zoals elektronische apparaten. Daarnaast zijn er diverse andere toepassingen voor lood. Denk aan het tegenhouden van straling en geluid in ziekenhuizen. Of als loodballast, om objecten te verzwaren in de scheeps- en bruggenbouw.

De lood prijs wordt bepaald door verschillende factoren, hoe dit werkt lees je hieronder. Wil je weten wat jouw oude lood oplevert? Neem dan contact met ons op door direct te bellen met een specialist of stuur ons een bericht via  WhatsApp.

Laatste prijswijziging 22-06-2024


Oude metalen
Product
Staalpas prijs Staalpas prijs
Staalpas + instant payment prijs Staalpas + instant payment prijs
Standaard prijs Aantal kg Prijs
Oud koper handgepeld prijs € 7,70  - Staalpas prijs € 7,80  - Staalpas + instant payment prijs € 7,60 0,00
Koper prijs € 6,90  - Staalpas prijs € 7,00  - Staalpas + instant payment prijs € 6,80 0,00
Oud messing prijs € 4,30  - Staalpas prijs € 4,40  - Staalpas + instant payment prijs € 4,20 0,00
Oud brons prijs € 5,20  - Staalpas prijs € 5,30  - Staalpas + instant payment prijs € 5,10 0,00
Oud kabel prijs € 2,40  - Staalpas prijs € 2,50  - Staalpas + instant payment prijs € 2,30 0,00
Oud lood prijs € 1,40  - Staalpas prijs € 1,45  - Staalpas + instant payment prijs € 1,30 0,00
Oud zink prijs € 1,30  - Staalpas prijs € 1,35  - Staalpas + instant payment prijs € 1,20 0,00
Oud aluminium prijs € 1,10  - Staalpas prijs € 1,15  - Staalpas + instant payment prijs € 1,05 0,00
Oud RVS prijs € 1,10  - Staalpas prijs € 1,15  - Staalpas + instant payment prijs € 1,00 0,00
Oude accu prijs € 0,50  - Staalpas prijs € 0,55  - Staalpas + instant payment prijs € 0,45 0,00
Oude elektromotoren prijs € 0,55  - Staalpas prijs € 0,60  - Staalpas + instant payment prijs € 0,50 0,00
Grondkabel prijs € 0,85  - Staalpas prijs € 0,90  - Staalpas + instant payment prijs € 0,80 0,00
Auto kabelbomen € 2,75  - Staalpas prijs € 2,85  - Staalpas + instant payment prijs € 2,65 0,00
Oude transformator blokjes € 0,46  - Staalpas prijs € 0,47  - Staalpas + instant payment prijs € 0,45 0,00
Oud ijzer prijs € 0,21  - Staalpas prijs € 0,22  - Staalpas + instant payment prijs € 0,20 0,00
Gruis ijzer prijs € 0,18  - Staalpas prijs € 0,19  - Staalpas + instant payment prijs € 0,17 0,00
Aluminium pvc kabel € 0,50  - Staalpas prijs € 0,55  - Staalpas + instant payment prijs € 0,45 0,00
Aluminium offset drukplaten € 1,60  - Staalpas prijs € 1,65  - Staalpas + instant payment prijs € 1,55 0,00
Oud widia prijs € 13,00  - Staalpas prijs € 13,00  - Staalpas + instant payment prijs € 12,50 0,00
IJzer-draaisel (of -draailingen) € 0,17  - Staalpas prijs € 0,18  - Staalpas + instant payment prijs € 0,16 0,00
Aluminium velgen van auto's € 1,55  - Staalpas prijs € 1,60  - Staalpas + instant payment prijs € 1,50 0,00
Papier en karton prijs € 0,01  - Staalpas prijs € 0,01  - Staalpas + instant payment prijs € 0,01 0,00
Totaal: 0,00

Hoe wordt de oud lood prijs bepaald?

Hoe wordt de prijs voor oud lood bepaald?

Wanneer je oud lood wil afvoeren, ben je uiteraard benieuwd naar de opbrengst. Je kunt online veel vinden over actuele prijzen en het fluctueren hiervan. De loodprijs wordt per dag bepaald, aan de hand van verschillende factoren. De verhouding tussen vraag en aanbod is daarbij de belangrijkste. Wanneer dit verandert, heeft dat effect op de koers van de Londen Metal Exchange (LME). Daar is te zien hoeveel contracten voor metalen (waaronder lood) worden verhandeld en tegen welke prijzen.

Wanneer wij oud lood leveren aan de fabriek, is de opbrengst afhankelijk van die koers. Er zit verschil tussen de LME-notering en hun biedprijs aan ons. Dat is onder meer voor de productiekosten en de marge die ze nodig hebben om winstgevend te kunnen produceren.

 

Bij Krommenhoek Metals werkt het net zo, als je lood bij ons komt inleveren. Dankzij ons wereldwijde netwerk ben je verzekerd van een reële lood prijs. Wij leveren rechtstreeks aan fabrieken in binnen- en buitenland, dus zonder tussenhandel. 

In het overzicht van de schrootprijzen vind je per metaalsoort onze actuele prijzen. Dus je kunt zelf de opbrengst berekenen van het lood dat je inlevert. Het overzicht wordt dagelijks een aantal keer bijgewerkt en is dus altijd up-to-date.
Je kunt ons ook gewoon een foto sturen van je oude lood via onze WhatsApp service. We kunnen je dan vrijwel direct een goede schatting geven van de opbrengst.

Oud lood inleveren of laten ophalen 

Oud lood kun je bij onze vestigingen in Rotterdam en Wateringen inleveren tegen de actuele dagprijs. Bij beide locaties kun je makkelijk naar binnen rijden, zodat je altijd droog staat. 

Wanneer je grotere hoeveelheden hebt, kunnen we het voor je ophalen. Ben je bezig met een flink project of heb je geregeld een partij oud lood of andere metalen? Dan kun je ook gebruikmaken van onze 24-uurs service met container of palletbox. 

De oud metaal containerservice die Krommenhoek Metals aan haar klanten biedt, is uniek. Wij plaatsen een container in het gewenste formaat op het bedrijfsterrein en komen die op aanvraag binnen 24 uur legen. Ons assortiment is zeer uitgebreid. Afhankelijk van jouw behoefte, leveren wij containers van 1 tot wel 40 kubieke meter. We beschikken over containers voor oude metalen en zelfs vloeistofdichte exemplaren.

Voor jouw oude metaal hebben wij ook palletboxen ter beschikking. Deze zijn uitermate geschikt als je regelmatig kleinere hoeveelheden hebt van oude metalen of speciale soorten zoals oud lood, aluminium en messing. Ook dit inzamelproces voldoet natuurlijk helemaal aan de hoogste milieu-eisen.

De voordelen van onze palletboxen zijn:

  • geheel uit hoogwaardig kunststof 
  • egale wanden
  • representatieve uitstraling
  • vloeistofdicht

Milieuvriendelijk oud lood afvoeren

Bij Krommenhoek Metals staat een professionele bedrijfsvoering voorop. We beschikken over de belangrijkste certificeringen en keurmerken op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Niet alleen ISO zoals 9001:2015 en 14001:2015, maar bijvoorbeeld ook het MRF-Keurmerk van de Metaal Recycling Federatie.

Je kunt met al je oude metalen terecht bij onze experts. We streven naar de hoogst haalbare kwaliteit als het gaat om klantenservice, gemak, dienstverlening en het milieuvriendelijk afvoeren van al jouw oude metalen.

Heb je vragen? Ben je geïnteresseerd in onze container- of palletservice? Wil je weten wat jouw oude lood oplevert? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via Whatsapp, telefoon of mail. En anders navigeer je direct naar één van onze inleverlocaties.

Direct een prijs opvragen? Upload je foto

Veelgestelde vragen lood prijs

Wat is de prijs van lood?

De oud lood prijs wisselt continue en wordt bij Krommenhoek Metals dagelijks ge-update op https://www.kh-metals.nl/nl/schrootprijzen/

Waar kan ik mijn lood inleveren?

Bij Krommenhoek Metals in Rotterdam. En door je oude lood in te leveren bij ons draag je bij aan een CO2-reductie van 99% tov lood wat wordt geproduceert uit primaire grondstoffen. (bron: www.bir.org) Daarnaast is lood wereldwijd een schaars product en vertegenwoordigd dit zelfs als restwaarde een hoge vergoeding.

Waar kan ik mijn lood verkopen?

Bij Krommenhoek Metals in Rotterdam. En door je oude lood te verkopen bij ons draag je bij aan een CO2-reductie van 99% tov lood wat wordt geproduceert uit primaire grondstoffen. (bron: www.bir.org) Daarnaast is lood wereldwijd een schaars product en vertegenwoordigd dit zelfs als restwaarde een hoge vergoeding.

Wat zijn de voordelen van Krommenhoek Metals?

Wij zorgen voor een snelle betaling, hebben een transparante werkwijze, opereren duurzaam en verlenen uitstekende service.

Waarom met je oud lood naar Krommenhoek Metals?

Wij zorgen ervoor dat je lood duurzaam wordt gerecycled, voeren een transparante prijsvorming, uitstekende service en een snelle betaling.

Kan lood worden gerecycled

Zeker! Lood is 100% recyclebaar en wordt zeker opnieuw gebruikt. Lood is een duurzaam en schaars materiaal en kan u flink wat geld opleveren wanneer u uw oude lood inlevert bij Krommenhoek Metals. 

Hoe wordt de oud lood prijs bepaald?

De oud lood prijs wordt bepaald door vraag en aanbod in de markt van oud lood. Lood wordt bijvoorbeeld erg veel toegepast in de bouw. Zijn er veel bouwprojecten gaande en zijn ook andere economische factoren erg positief? Dan is het aannemelijk dat de loodprijs stijgt. Wil je het zeker weten? Kijk dan voor een actuele prijs op onze website.