Printplaten vind je overal

Iedere woning of bedrijfsruimte staat tegenwoordig vol met elektronische apparaten die printplaten bevatten. Wanneer de levensduur van die apparatuur erop zit, is het belangrijk om de printplaten te recyclen. Die zitten namelijk vol met waardevolle en schaarse metalen zoals koper, goud, zilver en palladium. Deze metalen uit oude printplaten zijn hard nodig voor de productie van nieuwe elektronica en verdere technologische vooruitgang. 

Geld krijgen voor je oude printplaten

Wanneer printplaten worden gerecycled, leveren ze altijd geld op. Wel kan de waarde van oude printplaten enorm variëren. Het is goed om daarnaar te kijken voordat u ze gaat inleveren. 

Veel apparatuur werkt relatief simpel. Bijvoorbeeld een aantal dingen die worden gebruikt in het huishouden, zoals een stofzuiger. Ze gaan aan en uit met een druk op de knop. De printplaat in zulke apparaten hoeft weinig te doen en is dus laagwaardig. 

Maar er is ook complexe apparatuur. Die maakt bijvoorbeeld verbinding met andere apparaten of het internet, via verschillende netwerkfuncties of connectiviteitsmogelijkheden. Daar zitten hoogwaardige printplaten in. Minstens één en vaak nog meer. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, een server of de smartphone in je broekzak. 

Het is belangrijk dat deze printplaten storingsvrij kunnen werken, zonder last te hebben van interferentie vanuit andere apparaten. Daarom worden ze geproduceerd met hoogwaardige grondstoffen. 

De actuele prijzen voor verschillende soorten printplaten vindt u op onze website of in onze app. Komt u er niet uit? Stuur dan foto’s van uw printplaten via WhatsApp of e-mail. Onze ervaren inkopers helpen u graag op weg bij het sorteren van printplaten op waarde. Zo haalt u altijd de beste opbrengst uit uw materiaal. 

Krommenhoek is specialist in printplaat recycling

Bij Krommenhoek Metals hebben we veel kennis en ervaring als het gaat om recyclen van printplaten. Wij sorteren de ingeleverde oude printplaten op waarde. Daarna zorgen we voor verwerking door specialistische bedrijven over de gehele wereld. Bij deze smelters worden waardevolle metalen teruggewonnen via chemische processen. Krommenhoek heeft goede contacten en contracten met deze bedrijven. Daardoor kunnen wij altijd concurrerende prijzen bieden.

Uw voordelen

  1. Van maandag t/m zaterdag printplaten inleveren zonder afspraak. 
  2. Direct per bank of contant betaald krijgen. Of per Tikkie Terug: de snelste, veiligste en makkelijkste manier.
  3. Voor organisaties is het mogelijk om gratis inzamelbakken te laten plaatsen.
  4. Bij grote hoeveelheden halen wij printplaten op.
  5. Beste waarde door hoog kennisniveau en goede smeltercontracten.
  6. Snelle en professionele service. O.a. sorteerhulp via telefoon, WhatsApp of e-mail. 
  7. Iedereen is welkom, ook bij kleine hoeveelheden!

Duurzaam oude printplaten inleveren

Krommenhoek Metals beschikt over het WEEELABEX-certificaat. Daarnaast werken wij samen met sociale werkplaatsen die dit certificaat hebben of vergevorderd zijn met het behalen ervan. Daar worden alle ingekochte printplaten nagekeken op de aanwezigheid van schadelijke stoffen zoals batterijen of berylliumoxide. Deze moeten worden verwijderd voordat de printplaten naar een eindverwerker gaan. Zo zorgen we voor veiligheid en een minimale milieubelasting. 

Oude printplaten zijn het meeste waard zonder metalen aanhechtingen. Daarom zorgen wij dat bijvoorbeeld koperen en aluminium koellichamen of ijzeren bevestigingsranden worden verwijderd. Deze metalen worden weer als schone stromen verwerkt, door de juiste eindverwerker voor iedere soort.