Offshore decommissioning

Decommissioning omschrijft de laatste fase van een industrieel project. Wanneer de productie van een (offshore) constructie tot zijn einde komt moeten de installaties worden gedemonteerd en wordt de omgeving teruggebracht naar zijn oorspronkelijke conditie. Nadat de constructie is verwijderd, wordt gecontroleerd of er geen puin of mogelijke obstakels achterblijven. Vervolgens wordt al het materiaal gerecycled voor hergebruik of herbestemming.

Wij bieden alle faciliteiten voor decommissioning aan. De ontmantelingskade is gelegen op een ideale locatie in de haven van Rotterdam. Deze werf heeft een open verbinding met de Noordzee. Het uitvoeren van offshore decommissioning projecten vergt veel ervaring, kennis en expertise. Krommenhoek Metals beschikt over alle vergunningen, kennis en expertise om grote (offshore) constructies verantwoord en veilig te ontmantelen

Decommissioning van offshore constructies

Heb je een grote offshore constructie opgehaald en dient deze verschroot en gerecycled te worden? Krommenhoek Metals beschikt over een kade op een ideale locatie in de Rotterdamse haven en verschroten de onderdelen van offshore constructies. Indien nodig verrichten we werkzaamheden aan boord van het schip, bijvoorbeeld wanneer oude grillages gesloopt moeten worden. Dit doen we met ons eigen team van staalsnijbranders en kranen, uitgerust met grote knipscharen. Wij nemen de decommissioning van offshore constructies volledig van jou over.

Ontmanteling van scheepswrakken

Wanneer schepen niet meer geschikt zijn om uit te varen is het van groot belang dat ze op een milieuverantwoorde manier worden gerecycled. Hierbij is de wetgeving volgens de EU Verordening Scheepsrecycling heel belangrijk. Hierdoor kan niet iedereen deze projecten uitvoeren. Krommenhoek Metals neemt het volledige project bij jou uit handen. Wij kopen jouw afgeschreven schip en zorgen voor een milieuverantwoorde recycling van alle materialen.

Windturbines ontmantelen

De eerste generatie windturbines komt op dit moment aan het einde van de levensduur. Deze windturbines, verspreid over heel de wereld, worden vervangen door een nieuwere generatie. De oude turbines kunnen voor een groot gedeelte gerecycled worden. Krommenhoek Metals beschikt over een eigen team van staalsnijbranders en kranen met grote knipscharen. Hiermee beschikken we over al het materieel en de expertise om de windturbines op een milieuvriendelijke manier te verschoten en klaar te maken voor recycling. Alle werkzaamheden vinden plaats aan een kade op een ideale locatie in de haven van Rotterdam.

Decommissioning van zeekabels

Om de door windturbines opgewekte elektriciteit te geleiden worden zeekabels geplaatst. Hiervoor worden de kabels op maat geknipt. Het overschot van de kabels moet worden gerecycled. Krommenhoek Metals beschikt over de juiste apparatuur en expertise om deze kabels op een milieuvriendelijke manier te recyclen. Wij halen het schroot op bij jouw aanlegplaats en zorgen voor de verdere verwerking.

Grillage removal

Het is van belang oude grillages op een milieuvriendelijke manier te slopen en recyclen. Krommenhoek Metals heeft de expertise en een ervaren team om grillages te verschroten en verwerken. Het ervaren team verschroot met behulp van kranen, uitgerust met grote knipscharen, alle onderdelen van offshore constructies. Indien nodig verricht het team werkzaamheden aan boord van het schip. Krommenhoek Metals neemt de decommissioning van grillages bij jou uit handen.

Fotoserie van een grillage removal project:

Interesse? Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen slopen & demontage

Welke oude metalen verwerkt Krommenhoek Metals?

Wij zijn gespecialiseerd in de inkoop en verwerking van vrijwel alle soorten non-ferro metalen zoals koper, lood, zink, aluminium, rvs en nog veel meer. Daarnaast beschikt Krommenhoek Metals over veel expertise op het gebied van oud ijzer. De laatste jaren hebben we ons ook toegelegd op de verwerking van oude elektronica en gebruikte katalysatoren. Uiteraard werken we altijd conform de strikte Europese regelgeving.

Wat zijn de voordelen van Krommenhoek Metals?

Wij zorgen voor een snelle betaling, hebben een transparante werkwijze, opereren duurzaam en verlenen uitstekende service.

Waarom met uw oude metalen naar Krommenhoek Metals?

Wij zorgen ervoor dat je oude metalen duurzaam wordt gerecycled, voeren een transparante prijsvorming, uitstekende service en een snelle betaling

Hoe verzorgt Krommenhoek Metals sloop en demontage projecten?

Krommenhoek Metals regelt de projectbegeleiding vanaf het begin van een slooptraject tot en met het verwijderen en demonteren van metaalrestanten. Dit alles wordt gefaciliteerd door VCA-gecertificeerde projectbegeleiding.