Harde schijf vernietigen

Laat je harde schijf professioneel vernietigen

Alle gegevens die worden opgeslagen op uw computer(s) komen terecht op een harde schijf. Deze bevat meestal gevoelige informatie. Daarom is het belangrijk om altijd te kiezen voor vakkundige vernietiging van de harde schijf. Of in ieder geval van de data die daarop aanwezig is.

Een harde schijf vernietigen klinkt simpel. En vaak is het ook geen hogere wiskunde. Toch wil je hiermee geen risico lopen. Laat daarom het vernietigen van de gegevens of harde schijven over aan een gespecialiseerd bedrijf. Dan weet je meteen zeker dat je voldoet aan strenge privacywetgeving. Bovendien wil je kunnen aantonen dat je hebt gezorgd voor goede, vakkundige vernietiging. Een heldere en complete registratie inclusief een vernietigingsverklaring is dan ook van groot belang.

Ga voor zekerheid

Wil je zeker weten dat jouw data niet op straat komt te liggen? Dat bedrijfsgegevens niet misbruikt of verhandeld kunnen worden? Kies dan voor een bedrijf waar vernietiging van harde schijven plaatsvindt volgens de strenge DIN 66399-norm! Door ons gesloten proces is de integriteit van alle gegevens gedurende het volledige proces gewaarborgd, van ophalen tot vernietiging. Helemaal AVG-proof!

Gesloten proces van harde schijf vernietiging

Veel bedrijven hebben het alleen over de vernietigingsklasse. Maar dit zegt enkel iets over de snippergrootte van een shredder. Krommenhoek maakt écht het verschil door een gesloten proces aan te bieden! Dat loopt vanaf het moment dat wij de harde schijven inzamelen tot het moment dat wij de harde schijf vernietigen. Jouw gegevensdragers worden bij ons altijd binnen 48 uur na levering vernietigd en zijn veilig gedurende het hele proces.

Wij leveren afsluitbare emballage en werken uitsluitend met gescreende medewerkers. Onze vernietigingsruimte heeft elektronische toegangscontrole en constante camerabeveiliging.

Natuurlijk is de snippergrootte niet onbelangrijk. Wij versnipperen uw harde schijven tot deeltjes van maximaal 11mm. Je kunt je voorstellen dat het terugwinnen van data hierna onmogelijk is!

Harde schijven gecertificeerd wipen

Het shredderen van harde schijven is een beproefde methode om data te vernietigen. Maar het betekent wel dat de gegevensdrager niet meer kan worden gebruikt. In veel gevallen is dat zonde. Veel harde schijven of SSD’s zijn nog prima te hergebruiken. Krommenhoek is in staat om harde schijven datavrij te maken. Daarvoor gebruiken we software die is gecertificeerd door Common Criteria, HIPPA, ADISA, NYCE en NCSC!

Wipen is overigens geen optie als een harde schijf niet meer werkt of beschadigd is. Geen probleem: dan versnippert Krommenhoek de gegevensdrager alsnog in eigen beheer.

Alle harde schijven die wij wipen, worden automatisch door onze software geregistreerd. Daarna wordt een uitgebreide vernietigingsverklaring gegenereerd. Hierop zie je precies welke harde schijven zijn vernietigd, op welke wijze en of de wipe succesvol was of niet.

Duurzaam uw harde schijf vernietigen

Wipen is de meest duurzame methode van datavernietiging. Maar ook de meest economische optie! In veel gevallen vertegenwoordigt de harde schijf een mooie restwaarde. Dan kunnen wij een opbrengst uitbetalen, in plaats van kosten in rekening te brengen voor het versnipperen.

Krommenhoek Metals: de beste keus

Veel zakelijke klanten weten ons te vinden, van kleine zelfstandige tot multinational. Maar ook particulieren zijn bij ons natuurlijk van harte welkom. We beschikken over meer dan tachtig jaar ervaring en hebben sinds de oprichting altijd vooropgelopen met nieuwe ontwikkelingen. Vandaar dat je ook voor het vernietigen van harde schijven terechtkunt bij Krommenhoek Metals.

Al van oudsher is betrouwbaarheid één van onze kernwaarden. We hechten aan gemaakte afspraken en werken bovendien altijd zeer discreet. Dat is altijd belangrijk, maar zeker als het gaat om datavernietiging. Daarbij is het immers zaak om alle risico’s uit te sluiten.

Krommenhoek is hét adres voor het gecertificeerd vernietigen van harde schijven! Benieuwd hoe safe dat écht is? Vraag dan bij ons om een geshredderde harde schijf in een monsterzakje. Dan zie je zelf dat het onmogelijk is om uit die kleine deeltjes nog data terug te halen.

Actuele prijs

Laatste aanpassing, 31 05 2023


Computer recycling
Product Prijs per kg
Prijs met Staalpas Prijs met Staalpas
Prijs met staalpas + tikkie Prijs met staalpas + tikkie
Aantal kg Prijs
Oude computer € 0,55 - - 0,00
Oude servers € 0,80 - - 0,00
Oude laptop € 1,95 - - 0,00
Oude mobieltjes € 7,50 - - 0,00
Moederbord klasse 1 € 5,50 - - 0,00
Printplaat klasse C € 0,85 - - 0,00
Moederbord bonte kwaliteit € 2,50 - - 0,00
Steck cards klasse 1 € 5,90 - - 0,00
Memory cards goud € 28,00 - - 0,00
Telecombord € 8,50 - - 0,00
Slots € 20,00 - - 0,00
Printplaat klasse B € 1,20 - - 0,00
Harde schijf € 1,10 - - 0,00
PC voedingen € 0,70 - - 0,00
PC achterwanden € 7,50 - - 0,00
Printplaat klasse A € 4,50 - - 0,00
Memory cards zilver € 9,80 - - 0,00
CPU goldcap keramiek € 108,00 - - 0,00
Oude disk drives € 0,45 - - 0,00
CPU Keramiek € 60,00 - - 0,00
CPU Plastic € 22,80 - - 0,00
Totaal: 0,00

Wil je dat wij je harde schijf vernietigen, of eerst meer informatie? Neem contact met ons op:

Veelgestelde vragen over het vernietigen van een harde schijf

Waar harde schijf weggooien?

Een harde schijf of SSD schijf vernietigen? Nadat de harde schijf is gewist, kun je deze het beste vernietigen of recyclen. Wij raden af de harde schijf in de vuilnisbak te gooien. Breng je oude harde schijf of SSD persoonlijk naar de recycle straat van Krommenhoek Electronica. Hier wordt de harde schijf vernietigd in deeltjes van maximaal 11mm. Hierna is het onmogelijk om nog data te verzamelen van de oude harde schijf. 

Hoe kan ik het beste een harde schijf vernietigen?

Breng je harde schijf met vertrouwelijke informatie naar Krommenhoek Electronica. Hier wordt jouw harde schijf vernietigd in een volledig afgesloten proces. Na de overdracht wordt de harde schijf binnen 48 uur vernietigd door een speciale schredder. 

Is een harde schijf verwijderen voldoende?

Nee, alleen het verwijderen van een harde schijf is niet voldoende om de opgeslagen gegevens definitief te vernietigen. Wanneer een harde schijf in de prullenbak beland, is er altijd een kans dat de opgeslagen gegevens in verkeerde handen terecht komen. Hierom is het recyclen van uw harde schijf de beste optie.

Hoe weet ik zeker dat mijn harde schijven worden vernietigd?

Wij halen je harde schijven op in een box die wij verzegelen. Dit zegel wordt pas open geknipt in onze vernietigingsruimte. Alle harde schijven die wij vernietigen worden eerst geregistreerd aan de hand van het merk, de capaciteit en het serienummer en worden daarna meteen geshredderd. Bij twijfel wordt het hele proces altijd op camera vastgelegd. Jouw harde schijven worden aantoonbaar vernietigd en je ontvangt altijd een certificaat van vernietiging inclusief uitgebreide registratie.

Kan ik zelf mijn harde schijf vernietigen?

Er zijn zeker manieren te verzinnen om als privé persoon je harde schijf of schijven zelf te vernietigen. Bijvoorbeeld door hier een paar gaten in te boren of door de harde schijf door te slijpen. Voor bedrijven raden wij dit sterk af gezien dit erg tijdrovend is, soms gevaarlijk kan zijn en omdat je achteraf geen bewijs hebt van goede vernietiging.

Is het formateren van een harde schijf ook niet voldoende?

Nee, het formateren van een harde schijf zorgt niet voor de vernietiging van de data. De verwijzingen naar waar de data staat opgeslagen worden hiermee verwijderd. Vergelijk het met het uitscheuren van de inhoudsopgave van een boek. Onze software is in staat data écht te vernietigen. Het is dan ook niet raar dat het wipen van een harde schijf met onze software wel twaalf uur of langer duurt en formateren maar enkele minuten.

Is degaussing een goede manier om mijn harde schijf te vernietigen?

Nee, wij raden het af om data te vernietigen middels degaussing. Bij degaussing wordt een zeer sterk magnetisch veld opgewekt waarmee de data op de harde schijf zou moeten worden gewist. In tegenstelling tot wiping of shreddering kan echter niet worden gecontroleerd of de data daadwerkelijk is gewist. Bij shreddering is dit overduidelijk optisch waarneembaar en onze wipe-software controleert standaard of een disk succesvol is gewiped.

Mijn data mag het terrein niet verlaten, kan datavernietiging ook op locatie?

Ja, dit is mogelijk maar alleen vanaf grotere aantallen harde schijven. Indien de harde schijven het terrein niet mogen verlaten kunnen wij met onze mobiele shredder naar het bedrijventerrein komen.