Harde schijf vernietigen

Je harde schijf professioneel laten vernietigen

Wil je van je harde schijf af? Dan doe je er het beste aan om de harde schijf te vernietigen. Alle gegevens op je computer worden namelijk opgeslagen een harde schijf. Dit gaat vaak ook om gevoelige informatie. Het is daarom nog beter om je harde schijf vakkundig te laten vernietigen.

Het klinkt heel simpel, je harde schijf vernietigen. Toch wil je hiermee geen risico lopen. Laat daarom het vernietigen van harde schijven over aan een gespecialiseerd bedrijf. Een gespecialiseerd bedrijf, zoals KH Metals, doet dit volgens de strenge regels binnen de wetgeving. Bovendien wil je kunnen aantonen dat je harde schijf vakkundig en goed is vernietigd. Bij KH Metals ontvang je een complete registratie en vernietigingsverklaring als je bij ons de harde schijf laat vernietigen.

Wat kost een harde schijf vernietigen?

Het vernietigen van de harde schijf brengt kosten met zich mee. Hoeveel het vernietigen van je harde schijf of andere datadragers kost, is per geval verschillend. Om precies te weten hoeveel het kost om je harde schijf te vernietigen bij KH Metals kun je een offerte opvragen. Dit kan heel eenvoudig door een foto te sturen. Wij nemen daarna contact met je op.

Je kunt ook je harde schijf bij ons laten wipen. Wipen is de meest duurzame methode van datavernietiging. Maar ook de meest economische optie! In veel gevallen vertegenwoordigt de harde schijf een mooie restwaarde. Dan kunnen wij een opbrengst op basis van de schrootprijs uitbetalen, in plaats van kosten in rekening te brengen voor het vernietigen van de harde schijf. Deze opbrengst is afhankelijk van de prijs van oude metalen en van elektronica.

Je harde schijf betrouwbaar vernietigen

Wanneer het gaat om het vernietigen van een harde schrijf hebben veel bedrijven het alleen over de vernietigingsklasse. Maar dit zegt enkel iets over de snippergrootte van een shredder. KH Metals maakt écht het verschil door een gesloten proces aan te bieden! Dat loopt vanaf het moment dat wij de harde schijven inzamelen tot het moment dat wij de harde schijf vernietigen. Jouw gegevensdragers worden bij ons altijd binnen 48 uur na levering vernietigd en zijn veilig gedurende het hele proces.

Wij leveren afsluitbare emballage en werken uitsluitend met gescreende medewerkers. Onze vernietigingsruimte heeft elektronische toegangscontrole en constante camerabeveiliging.

Harde schijven gecertificeerd wipen

Het vernietigen van harde schijven is een beproefde methode om data voor goed te wissen. Maar het betekent wel dat de gegevensdrager niet meer kan worden gebruikt. In veel gevallen is dat zonde. Veel harde schijven of SSD’s zijn nog prima te hergebruiken. Krommenhoek is in staat om harde schijven datavrij te maken. Daarvoor gebruiken we software die is gecertificeerd door Common Criteria, HIPPA, ADISA, NYCE en NCSC!

Wipen is overigens geen optie als een harde schijf niet meer werkt of beschadigd is. Geen probleem: dan versnippert Krommenhoek de gegevensdrager alsnog in eigen beheer.

Alle harde schijven die wij wipen, worden automatisch door onze software geregistreerd. Daarna wordt een uitgebreide vernietigingsverklaring gegenereerd. Hierop zie je precies welke harde schijven zijn vernietigd, op welke wijze en of de wipe succesvol was of niet.

Krommenhoek Metals

De beste keus voor harde schijf vernietiging

Veel zakelijke klanten weten ons te vinden, van kleine zelfstandige tot multinational. Maar ook particulieren zijn bij ons natuurlijk van harte welkom. We beschikken over meer dan tachtig jaar ervaring en hebben sinds de oprichting altijd vooropgelopen met nieuwe ontwikkelingen. Vandaar dat je ook voor het vernietigen van harde schijven terechtkunt bij KH Metals.

Al van oudsher is betrouwbaarheid één van onze kernwaarden. We hechten aan gemaakte afspraken en werken bovendien altijd zeer discreet. Dat is altijd belangrijk, maar zeker als het gaat om datavernietiging. Daarbij is het immers zaak om alle risico’s uit te sluiten.

Krommenhoek is hét adres voor het gecertificeerd vernietigen van harde schijven! Benieuwd hoe safe dat écht is? Vraag dan bij ons om een geshredderde harde schijf in een monsterzakje. Dan zie je zelf dat het onmogelijk is om uit die kleine deeltjes nog data terug te halen.

Wil je dat wij je harde schijf vernietigen, of eerst meer informatie? Neem contact met ons op:

Veelgestelde vragen over het vernietigen van een harde schijf

Waar harde schijf weggooien?

Als je je harde schijf wilt vernietigen, adviseren wij om een harde schijf nooit zomaar weg te gooien. Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat de data vakkundig wordt vernietigd. Zelfs als je de data zelf als hebt verwijderd is het belangrijk om de harde schijf in te leveren bij een recyclingbedrijf zoals KH Metals. Op die manier worden waardevolle grondstoffen teruggewonnen. Naast het vernietigen van harde schijven, zijn wij ook dagelijks geopend voor ontvangst van oude laptops, oude telefoons, oud ijzer en oude printplaten.

Hoe kan ik het beste een harde schijf vernietigen?

Een harde schijf kan het best worden vernietigd door deze te shredderen met een daarvoor bedoelde shredder. Een meer duurzame optie bij jongere harde schijven en SSD’s is het wissen van de data zodat de harde schijf een tweede leven kan krijgen zonder risico op een datalek. KH Metals biedt beide diensten aan.

Hoe weet ik zeker dat mijn harde schijven worden vernietigd?

Wil je zeker weten dat jouw data niet op straat komt te liggen na het vernietigen van je harde schijf? Of dat bedrijfsgegevens niet misbruikt of verhandeld kunnen worden? Kies dan voor KH Metals, waar vernietiging van harde schijven plaatsvindt volgens de strenge DIN 66399-norm! Door ons gesloten proces is de integriteit van alle gegevens gedurende het volledige proces gewaarborgd, van ophalen tot vernietiging.

Kan ik zelf mijn harde schijf vernietigen?

Er zijn zeker manieren te verzinnen om als privé persoon je harde schijf of schijven zelf te vernietigen. Bijvoorbeeld door hier een paar gaten in te boren of door de harde schijf door te slijpen. Voor bedrijven raden wij dit sterk af gezien dit erg tijdrovend is, soms gevaarlijk kan zijn en omdat je achteraf geen bewijs hebt van goede vernietiging.

Is het formatteren van een harde schijf ook niet voldoende?

Nee, het formatteren van een harde schijf zorgt niet voor de vernietiging van de data. De verwijzingen naar waar de data staat opgeslagen worden hiermee verwijderd. Vergelijk het met het uitscheuren van de inhoudsopgave van een boek. Onze software is in staat data écht te vernietigen. Het is dan ook niet raar dat het wipen van een harde schijf met onze software wel twaalf uur of langer duurt en formatteren maar enkele minuten.

Is degaussing een goede manier om mijn harde schijf te vernietigen?

Nee, wij raden het af om data te vernietigen middels degaussing. Bij degaussing wordt een zeer sterk magnetisch veld opgewekt waarmee de data op de harde schijf zou moeten worden gewist. In tegenstelling tot wiping of shreddering kan echter niet worden gecontroleerd of de data daadwerkelijk is gewist. Bij shreddering is dit overduidelijk optisch waarneembaar en onze wipe-software controleert standaard of een disk succesvol is gewiped.

Mijn data mag het terrein niet verlaten, kan datavernietiging ook op locatie?

Ja, dit is mogelijk maar alleen vanaf grotere aantallen harde schijven. Indien de harde schijven het terrein niet mogen verlaten kunnen wij met onze mobiele shredder naar het bedrijventerrein komen.

Actuele prijs

Laatste prijswijziging 22-06-2024


to
Computer recycling
Product
Staalpas prijs Staalpas prijs
Staalpas + instant payment prijs Staalpas + instant payment prijs
Standaard prijs Aantal kgPrijs
Printplaat - Klasse A+ € 8,50  - Staalpas prijs € 8,50  - Staalpas + instant payment prijs € 8,50 0,00
Printplaat - Klasse A € 7,15  - Staalpas prijs € 7,15  - Staalpas + instant payment prijs € 7,15 0,00
Printplaat - Klasse B+ € 4,90  - Staalpas prijs € 4,90  - Staalpas + instant payment prijs € 4,80 0,00
Printplaat - Klasse B € 2,40  - Staalpas prijs € 2,40  - Staalpas + instant payment prijs € 2,40 0,00
Printplaat - Klasse C € 0,95  - Staalpas prijs € 0,95  - Staalpas + instant payment prijs € 0,95 0,00
Moederbord PC - Nieuwe gen. € 2,50  - Staalpas prijs € 2,50  - Staalpas + instant payment prijs € 2,50 0,00
Moederbord PC - Oude gen. € 5,25  - Staalpas prijs € 5,25  - Staalpas + instant payment prijs € 5,25 0,00
Moederbord - Laptop € 6,90  - Staalpas prijs € 6,90  - Staalpas + instant payment prijs € 6,90 0,00
Moederbord - Server € 5,70  - Staalpas prijs € 5,70  - Staalpas + instant payment prijs € 5,70 0,00
Insteekkaart - Schoon € 7,65  - Staalpas prijs € 7,65  - Staalpas + instant payment prijs € 7,65 0,00
Printplaat - Mobiele telefoon € 8,75  - Staalpas prijs € 8,75  - Staalpas + instant payment prijs € 8,75 0,00
CPU Plastic - Met Cu heatsink € 8,40  - Staalpas prijs € 8,40  - Staalpas + instant payment prijs € 8,40 0,00
CPU Keramisch - Goldcap € 108,00  - Staalpas prijs € 108,00  - Staalpas + instant payment prijs € 108,00 0,00
Voeding / Power Supply - Met kabel € 0,70  - Staalpas prijs € 0,70  - Staalpas + instant payment prijs € 0,70 0,00
PC / Computer - Onberoofd € 0,55  - Staalpas prijs € 0,55  - Staalpas + instant payment prijs € 0,55 0,00
Laptop - Onberoofd € 1,70  - Staalpas prijs € 1,70  - Staalpas + instant payment prijs € 1,70 0,00
Server - Onberoofd € 0,80  - Staalpas prijs € 0,80  - Staalpas + instant payment prijs € 0,80 0,00
Mobiele telefoon - zonder accu € 7,50  - Staalpas prijs € 7,50  - Staalpas + instant payment prijs € 7,50 0,00
Smartphone - met batterij € 2,40  - Staalpas prijs € 2,40  - Staalpas + instant payment prijs € 2,40 0,00
Totaal: 0,00