Maak jouw oude IT écht waardevol

Krommenhoek Metals is vriend van het Sophia Kinderziekenhuis. Hoewel de overheid en zorgverzekeraars in belangrijke mate bijdragen aan de financiering van behandelingen, zijn aanvullende middelen hard nodig. Jaarlijks heeft het ziekenhuis een groot bedrag aan donaties nodig. Dat wordt besteed aan de aanschaf van nieuwe apparatuur en het ontwikkelen van afdelingen waar kinderen met zeldzame aandoeningen kunnen worden behandeld.

Bij Krommenhoek refurbishen én recyclen we oude IT-hardware, waarbij we alle data gecertificeerd vernietigen. Hoe mooi zou het zijn als jouw afgeschreven hardware weer écht waardevol wordt, door de restwaarde te doneren aan het Sophia Kinderziekenhuis?

Hoe werkt het?

Wij sturen een offerte, aan de hand van een lijst met de hardware die je wilt laten ophalen. Daarin zie je precies wat alles waard is. Bij echt oude hardware waar geen markt meer voor is, ontvang je een prijs per kilogram. Herbruikbare hardware kopen wij in tegen stuksprijzen. Uiteindelijk ontvang je een factuur, waarop precies staat vermeld wat je hebt aangeleverd. Je kunt dan kiezen om het factuurbedrag helemaal of deels te doneren. Donaties via onze actiepagina worden door Krommenhoek nog eens met 10% verhoogd!

 

Alle donaties zijn terug te vinden op de Krommenhoek Metals Actiepagina, op de website van het Sophia. 

De beste vernietiging met een sociaal randje

Het vernietigen van data heeft de hoogste prioriteit en vormt de eerste stap van ons proces. Het is mogelijk om herbruikbare harde schijven gecertificeerd te laten wipen. Dit doen wij met WipeDrive software. Daarnaast beschikken wij over een eigen shredder voor hard disks. Daarmee worden harde schijven versnipperd tot kleine deeltjes van enkele millimeters groot. Voor iedere harde schijf die wij shredderen, doneren wij standaard € 0,10 aan het Sophia Kinderziekenhuis. 

Waarom het Sophia Kinderziekenhuis?

Er zijn zoveel goede doelen en allemaal zijn ze belangrijk. Daar zijn we het helemaal mee eens! Waarom dragen we bij Krommenhoek Metals dan toch het Sophia Kinderziekenhuis een éxtra warm hart toe? Omdat hun werk een grote en concrete impact heeft.

Een kind hoort een onbezorgd leven te kunnen leiden. En voor de kinderen die op zo’n moment in hun leven even wat minder geluk hebben, zijn donaties enorm belangrijk. In het Sophia Kinderziekenhuis komen de kinderen terecht die het allerziekst zijn of een zeldzame aandoening hebben.

Waar worden de donaties voor gebruikt?

Een ziekenhuisbezoek is erg spannend, voor kinderen én hun ouders of verzorgers. In het Sophia wordt er alles aan gedaan om het ziekenhuisbezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen. Dus met minimale stress, angst of pijn. Dankzij de steun van donateurs heeft het Sophia een aantal mooie projecten kunnen financieren die hieraan bijdragen, zoals onder andere: 

    • Inzet van Virtual Reality
      Kinderen krijgen een VR-bril op, waarmee ze uit verschillende virtuele ervaringen kunnen kiezen. Dat kan van alles zijn: een bezoek aan een wereldstad, het zwemmen met dolfijnen of het spelen van een spelletje. Daardoor ziet het kind niet wat er in het echt gebeurt. Dit helpt enorm, bijvoorbeeld bij het prikken met een naald. De angst vermindert en er wordt ook minder pijn ervaren.

 

  • Ontwikkeling KinderPijn-App

Driekwart van de kinderen is de eerste dag na een operatie niet pijnvrij. 40% ervaart zelfs matige tot ernstige pijn. De KinderPijn-App draagt bij aan het managen van de pijn bij kinderen en aan het effectief bestrijden hiervan.

 

  • Qwiek Ups

De Qwiek-up is een projector die in elke gewenste ruimte gezet kan worden. De mooiste beelden verschijnen levensgroot op het plafond of de muur, mét geluid. Denk aan een heldere sterrenhemel, een aquarium met tropische vissen of een wandeling door de dierentuin. De Qwiek-up helpt om kinderen af te leiden, plezier te geven en prikkels te reguleren.

 

Interesse? Neem contact met ons op