Lever je oude roetfilter in voor de beste prijs!

Naast de verwerking van oude katalysators is Krommenhoek Metals gespecialiseerd in de inkoop en recycling van oude roetfilters.

Een roetfilter bevindt zich in een dieselauto en wordt gebruikt om roetdeeltjes, die schadelijk zijn voor de gezondheid, te filteren die vrijkomen tijdens het verbrandingsproces van de dieselmotor. Binnen Nederland is het verplicht volgens de Euronormen om een roetfilter te plaatsen in alle nieuw geleverde auto’s die momenteel verkocht worden. Voor oudere modellen auto’s kan er een roetfilter achteraf ingebouwd worden of je kunt kiezen om hogere wegenbelasting te betalen.

Om de roetdeeltjes te filteren wordt de roetfilter, net als bij een katalysator, opgebouwd uit een keramisch blok, of een silicium carbide blok. Deze worden voorzien van edelmetalen, zoals Platina, Palladium en Rhodium welke hittebestendig zijn. Dit is handig omdat de roetdeeltjes worden opgeslagen in dit blok om vervolgens zo veel mogelijk te worden schoongebrand.

Krommenhoek Metals is gespecialiseerd in het verwerken en recyclen van oude roetfilters en het terugwinnen van de edelmetalen.Door onze werkwijze kunt u bij ons altijd vertrouwen op de meest actuele en eerlijke prijs voor uw oude katalysator(en). Bovendien rekenen wij de onderdelen meteen met u af; contant of per directe overboeking.

Direct een prijs opvragen? Upload je foto