Oud koper handgepeld prijs

Het handgepeld koper kan door de zuiverheid gemakkelijk worden omgesmolten en toepassing vinden in allerlei nieuwe producten, zoals koperen wikkelingen voor elektromotoren, generatoren, spoelen en elektromagneten. Ook gebruiken smelters die bijvoorbeeld een specifieke brons- of messinglegering smelten dit zuivere koper om hun smeltbad op de juiste verhoudingen bij te legeren.

Door de zuivere, ongelegeerde koper kwaliteit is het koper gemakkelijk te buigen. Dit moet natuurlijk vanwege de  flexibiliteit van de stroomkabel, maar ook optimale stroomgeleiding te geven. Hoe zuiverder het koper hoe optimaler de geleiding.

Koper staat niet alleen bekend als een zeer goede geleider van stroom maar ook van warmte en en wordt gebruikt voor datacommunicatie. Zonder koper zouden computers, mobiele telefoons niet bestaan.

De koper handgepeld prijs  wordt grotendeels bepaald door de hoogte van de koperkoers op de LME. Hierop wordt de koperprijs per ton bepaald. Deze prijs per ton  geeft een indicatie maar nog niet de exacte koperkoers voor recycling. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de kwaliteit van het materiaal, de marge van de kopersmelterij, de marge van tussenhandelaren maar ook door vraag en aanbod.

Producteigenschappen van koper handgepeld

Koper handgepeld  is afkomstig van gepelde koperen kabelsen heeft een zuiverheid van 99,99%. De hoge mate van zuiverheid kan gegarandeerd worden door de handmatige verwerking van de koper kabel tot zuiver koper draad. Het wordt ook wel rood koper handgepeld genoemd vanwege de helder glimmende rode kleur.

Het materiaal dient vrij te zijn van vertind koper, vernist koper, geoxideerd koper, verbrand koper, koper lakwikkeldraad, vet handgepeld koper afkomstig uit grondkabel met of zonder papier, messing aanhechtingen en andere verontreinigingen.

Leuk weetje over koper handgepeld: het is afkomstig uit productie van nieuwe kabels en van het handmatig strippen van oude koperkabel.

 
Oud koper handgepeld prijs € 4,55 per kg
De actuele handgepeld roodkoper prijs; altijd online bij Krommenhoek Metals

Interesse? Neem contact met ons op

Bedrijfsfilm