Auto kabelbomen

Door de toenemende elektronica in voertuigen is er ook steeds meer koperdraad nodig in deze voertuigen. Om een enorme wirwar van draadjes te voorkomen worden alle draden bij elkaar gehouden door een kabelboom. Deze kabelboom loopt direct of middels vertakkingen langs alle componenten welke van stroom voorzien moeten worden.

In geval van een storing moet de kabelboom geheel of gedeeltelijk worden vervangen en moet de oude kabelboom gerecycled worden. Ook aan het einde van de levensduur zal de kabelboom worden verwijderd voordat het voertuig geshredderd wordt. Door de kabelboom er uit te halen voordat het voertuig door de shredder gaat, wordt er een hoger recyclingpercentage behaalt en dit komt het milieu en de economie ten goede.

De auto kabelbomen bestaan uit tal van verschillende losse en over het algemeen dunne koper draadjes. Handmatige verwerking van deze kabel is veel te arbeidsintensief, en wordt dus verwerkt door te shredderen met een kabelshredder. De kabelschrootprijs hangt af van de koers op de LME en de actuele koper prijs welke smelters bereid zijn te betalen voor deze secundaire grondstof.

Voorbeelden van auto kabelbomen

  • Auto bekabeling
  • Autosloperij
  • Auto demontage
  • Autorecycling
  • Voertuigbekabeling
Auto kabelbomen € 1,50 per kg

Interesse? Neem contact met ons op

Bedrijfsfilm