Oude servers inleveren

Oude servers inleveren of laten afvoeren

Is je netwerkomgeving aan vervanging toe? Wil je af van oude servers of heb je andere overtollige netwerkapparatuur zoals switches, tapedrives of UPS/noodstroomvoorzieningen?

Krommenhoek Metals kan jouw oude servers afvoeren. Vanaf minimaal tien stuks doen we dat zelfs helemaal gratis! Kleine partijen kunnen zonder afspraak worden aangeleverd bij onze inleverlocatie. Heb je grotere aantallen? Neem dan contact op voor een persoonlijk voorstel. 

Actuele inkoopprijzen voor oude servers

Server – Compleet

€ 0,80/kg

Server – Beroofd

€ 0,50/kg

UPS – Back-up stroomvoorziening

€ 0,35/kg

IJzer

Prijs geldt voor voor klanten met een staalpas. Voor standaard prijzen, bekijk onze schrootprijzen pagina.

Vertrouwd en duurzaam

Krommenhoek Metals is volledig gecertificeerd. Wij beschikken over actuele ISO-certificeringen en zijn bovendien in het bezit van het strenge WEEELABEX-certificaat voor Collection & Logistics. Zo waarborgen wij de beste recycling en de minste impact op het milieu. Kies voor een professionele en gecertificeerde partij als je oude servers laat afvoeren. 

Bij Krommenhoek ben je ervan verzekerd dat oude servers zo hoogwaardig mogelijk worden gerecycled. Oude servers worden verwerkt door onze volledig gecertificeerde partners. Op die manier worden de schoonste materiaalstromen gecreëerd waardoor de hoogste waarde ontstaat.

Demonteren gebeurt uitsluitend door goed opgeleid personeel. Krommenhoek Metals werkt nauw samen met een sociale werkplaats. Veiligheid en hoge recycling percentages zijn hierbij het allerbelangrijkst. In de demontagehal werken mensen van allerlei achtergronden en vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een elektronica demontagewerkplaats is bij uitstek geschikt om verschillende kwetsbare doelgroepen van passend werk te voorzien. Het afvoeren van oude servers door Krommenhoek is dus goed voor het milieu én voor de maatschappij. 

Oude servers laten opkopen

Heb je meer dan tien servers van maximaal vijf jaar oud? Mogelijk kunnen wij die opkopen. Dan levert de oude hardware ook nog iets op. En de levensduur ervan wordt verlengd. Krommenhoek Metals kijkt je oude servers en netwerkapparatuur volledig na. Natuurlijk worden alle gegevens verwijderd die herleidbaar zijn naar personen en bedrijven. Eventueel kunnen wij ook gegevensdragers van oude apparatuur verwijderen en gecertificeerd vernietigen of wissen. 

Wil je meer informatie over het opkopen van oude servers? Neem dan contact op. 

Ophaaldienst voor bedrijven en instellingen

Wil je als organisatie een grote partij oude servers inleveren? Maak dan gebruik van onze ophaaldienst.

Verpakken is niet nodig. Dat doen wij voor u wanneer we langskomen, met zelf meegebrachte emballage. Bijbehorende randapparatuur, bekabeling of andere elektronica kunnen we natuurlijk ook meteen meenemen. Makkelijk toch?

Deze ophaalservice is gratis, indien het gaat om:

  • tenminste vijf servers, die maximaal vijf jaar oud zijn en geschikt voor hergebruik. of
  • minimaal 250 kg aan servers, randapparatuur, bekabeling en andere elektronica.

Bij die aantallen kunnen we namelijk de restwaarde van de apparatuur gebruiken om onze ophaalkosten te dekken. En als het om hele grote partijen gaat, kan er soms zelfs nog een opbrengst voor je aan vast zitten! Neem contact op voor een voorstel.

Interesse? Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met oude servers?

Oude servers worden volledig ontmanteld. Alle onderdelen worden vervolgens afgevoerd naar gespecialiseerde eindverwerkers waar verschillende materialen worden teruggewonnen zodat ze weer kunnen worden ingezet als grondstof.

Wat zijn oude servers waard?

Krommenhoek koopt oude servers in tegen kiloprijzen. Complete servers leveren meer op dan servers waarvan onderdelen zijn beroofd. Werkende servers jonger dan vijf jaar kunnen wij opkopen tegen stuksprijzen.