Titanium prijs

Titanium heeft als eigenschap dat het erg licht is. Daarnaast is het erg sterk en ook corrosiebestendig. Recycling van titanium is goed mogelijk door het opnieuw te smelten tot titanium staven of titanium blokken. Het smeltpunt van titanium ligt op 1940 graden celsius (https://nl.wikipedia.org/wiki/Titanium) en titanium te smelten kost dus veel energie.

Heb je niet de beschikking over professionele analyse apparatuur maar wil je wel snel en eenvoudig controleren of je wellicht met titanium te maken hebt? Gebruik dan een slijptol om je product aan te slijpen. Komt er dan een witte vonkenregen vanaf, dan is het in de regel titanium.

Titanium kan goed tegen zout en zoet water. Toepassingen in water zien we dus geregeld. Daarnaast wordt titanium gebruikt in de luchtvaart, met name in de toepassingen voor vliegtuigmotoren en vliegtuigonderdelen. Maar ook in de petrochemische industrie wordt titanium toegepast. Eén van de meest gebruikte titanium legeringen in deze industrieën is Ti6Al4V of Ti-6Al-4V. Soms wordt dit ook wel titanium grade 5 genoemd. Dit betekent dat de titanium legering 6% aluminium bevat, 4% vanadium en maximaal 0,25% ijzer. De rest is uiteraard titanium. Een andere veel voorkomende legering is titanium grade 9, deze wordt voornamelijk gebruikt bij vliegtuigleidingen en is beter lasbaar dan grade 5. De legering heeft 94,5% titanium, 3% aluminium en 2,5% vanadium.

Titanium wordt ook gebruikt als prothese in het menselijk lichaam. Titanium wordt namelijk niet door het lichaam afgestoten. Naast de Ti6Al4V ELI legering (Grade 23) wordt ook gebruik gemaakt van de Ti6Al7Nb legering. Deze legering bevat naast titanium 6% aluminium en 7% niobium. De toevoeging van niobium bleek minder giftig voor de cellen. Titanium is geen edelmetaal en heeft niet de waarde van goud of andere edelmetalen, dus een titanium prothese kan beter niet uit het lichaam worden verwijderd voor financiële doeleinden.

De titanium prijs is afhankelijk van de legering en van vraag en aanbod in de markt. Er is geen vaste metaalkoers voor. Hoeveel is titanium dan waard? De titanium kiloprijs ligt doorgaans boven de RVS prijs.

Vanwege de grote diversiteit aan titanium legeringen is het dus zaak bij aankoop van titanium altijd de exacte analyse te doen.

 

Voorbeelden van Titanium Schroot

  • Titanium fietsen, titanium golfclubs, titanium brilmonturen
  • Titanium Protheses
  • Vliegtuigmotoren en vliegtuigonderdelen.
  • Scheepsschroeven
  • Titanium platen
  • Titanium Warmtewisselaars
  • Ti6Al4V schroot
  • 6Al-2Sn-4Zr-2Mo schroot
  • Titanium poeder
  • Titanium bouten
Titanium prijs € 1,10 per kg

Prijs aanvragen

Bedrijfsfilm