Accu’s inleveren voor geld

Wil je van je accu(‘s) af? Dat is zo geregeld, bij de inleverlocaties van Krommenhoek Metals in Rotterdam en Wateringen kun jij al jouw oude accu’s in komen leveren!

Je kunt bij onze inleverstraat zonder afspraak naar binnen rijden, een vriendelijke collega zal je helpen jou het inleveren van je accu zo makkelijk mogelijk te maken. Er staan vier overdekte weegschalen, zodat we in no time het gewicht van je oude accu kunnen bepalen. Je kijkt mee bij het weegproces en kan online onze prijs voor de accu inzien. Volledige transparantie dus!

Na het inleveren van je accu, betalen we de opbrengst meteen aan je uit. Dat kan via onze cash corner. Neem de tijd voor een kopje koffie terwijl wij (digitaal) de betaling in orde maken.
Ben je benieuwd naar de waarde van jouw oude accu(‘s)? Stuur dan een berichtje met foto naar onze Whatsapp service en ontvang direct onze prijsopgave.

Welke soorten accu’s kan ik inleveren?

WEL:
lood accu’s uit auto’s en vrachtwagens
gel accu’s uit vrachtwagens
tractie accu’s uit o.a. heftruck, caravan of boot
UPS accu’s (ook wel noodstroom accu’s genoemd)

NIET:
huishoudelijke batterijen
accu’s van elektrische auto’s
lithium ion accu’s uit consumentenelektronica
accu’s van elektrische fietsen
accu’s voor energieopslag

Laatste prijswijziging 22-04-2024


Oude metalen
Product
Staalpas prijs Staalpas prijs
Staalpas + instant payment prijs Staalpas + instant payment prijs
Standaard prijs Aantal kg Prijs
Oud koper handgepeld prijs € 7,70  - Staalpas prijs € 7,80  - Staalpas + instant payment prijs € 7,60 0,00
Koper prijs € 6,80  - Staalpas prijs € 6,90  - Staalpas + instant payment prijs € 6,70 0,00
Oud messing prijs € 4,45  - Staalpas prijs € 4,55  - Staalpas + instant payment prijs € 4,35 0,00
Oud brons prijs € 4,90  - Staalpas prijs € 5,00  - Staalpas + instant payment prijs € 4,80 0,00
Oud kabel prijs € 2,25  - Staalpas prijs € 2,35  - Staalpas + instant payment prijs € 2,15 0,00
Oud lood prijs € 1,40  - Staalpas prijs € 1,45  - Staalpas + instant payment prijs € 1,30 0,00
Oud zink prijs € 1,25  - Staalpas prijs € 1,30  - Staalpas + instant payment prijs € 1,15 0,00
Oud aluminium prijs € 1,05  - Staalpas prijs € 1,10  - Staalpas + instant payment prijs € 1,00 0,00
Oud RVS prijs € 1,10  - Staalpas prijs € 1,15  - Staalpas + instant payment prijs € 1,05 0,00
Oude accu prijs € 0,52  - Staalpas prijs € 0,52  - Staalpas + instant payment prijs € 0,47 0,00
Oude elektromotoren prijs € 0,41  - Staalpas prijs € 0,42  - Staalpas + instant payment prijs € 0,40 0,00
Grondkabel prijs € 0,85  - Staalpas prijs € 0,90  - Staalpas + instant payment prijs € 0,80 0,00
Auto kabelbomen € 2,40  - Staalpas prijs € 2,50  - Staalpas + instant payment prijs € 2,30 0,00
Oude transformator blokjes € 0,46  - Staalpas prijs € 0,47  - Staalpas + instant payment prijs € 0,45 0,00
Oud ijzer prijs € 0,22  - Staalpas prijs € 0,23  - Staalpas + instant payment prijs € 0,21 0,00
Gruis ijzer prijs € 0,19  - Staalpas prijs € 0,20  - Staalpas + instant payment prijs € 0,18 0,00
Aluminium pvc kabel € 0,50  - Staalpas prijs € 0,55  - Staalpas + instant payment prijs € 0,45 0,00
Aluminium offset drukplaten € 1,60  - Staalpas prijs € 1,65  - Staalpas + instant payment prijs € 1,55 0,00
Oud widia prijs € 13,00  - Staalpas prijs € 13,00  - Staalpas + instant payment prijs € 12,50 0,00
IJzer-draaisel (of -draailingen) € 0,17  - Staalpas prijs € 0,18  - Staalpas + instant payment prijs € 0,16 0,00
Aluminium velgen van auto's € 1,55  - Staalpas prijs € 1,60  - Staalpas + instant payment prijs € 1,50 0,00
Papier en karton prijs € 0,01  - Staalpas prijs € 0,01  - Staalpas + instant payment prijs € 0,01 0,00
Totaal: 0,00

Lood accu inleveren en recyclen

Een gemiddelde lood accu bevat ongeveer 30% lood, 13% zuur, 12% kunststoffen en 45% zogenaamde ‘elektrode pasta’. Om deze materialen van elkaar te scheiden, wordt een nauwgezet productieproces gevolgd.

Na het inleveren van jouw oude accu wordt deze eerst gebroken. Dat gebeurt met onze zogenoemde ‘breker’. Daarbij komt accu zuur vrij, dat wordt opgevangen in speciale opvangbakken. Na zuivering kan dit worden hergebruikt, bij de productie van nieuwe accu’s.

Het kunststof omhulsel gaat een speciale oven in, samen met het lood. Daarin dient het kunststof als vervanging voor de traditionele cokes, beter bekend als steenkool. Zoals bekend brengt dit laatste zeer veel CO2 uitstoot en milieuverontreiniging met zich mee. Door het kunststof te gebruiken als alternatief bij het recyclingproces, hoeft er ook niet eerst steenkool te worden gedolven uit de aarde.

Daarnaast kan het kunststof ook apart worden opgewerkt tot polypropyleen chips. Die worden weer ingezet voor de productie van nieuw kunststof, zoals voor accu’s.

Het lood uit de accu wordt geraffineerd. Na die zuivering komt het weer als lood halffabricaat uit de fabriek.

Recycling accu van elektrische auto

In Nederland zijn aparte afspraken gemaakt met de fabrikanten en leveranciers van elektrische auto’s, voor inzameling en recycling van die accu’s. Ze zijn verplicht om deze aan het einde van de levensduur terug te nemen. De accu van een elektrische auto bevat waardevolle grondstoffen zoals nikkel, kobalt, mangaan en lithium. Allemaal ontzettend zeldzame metalen, waar wereldwijd een grote behoefte aan is. Het is dus belangrijk dat deze reeds gedolven grondstoffen niet verloren gaan, nadat ze eenmaal in accu’s zijn verwerkt. Door recycling kunnen ze weer worden ingezet bij de productie van nieuwe accu’s voor elektrische auto’s.

De recycling van deze accu’s vraagt specialistische kennis. Eerst moet er ontladen worden, onder meer om brandgevaar door elektrische spanning te voorkomen. Daarna wordt de batterij vermalen. De fijne poeder fractie die dan overblijft, kennen we als ‘black mass’ (in het Nederlands: ‘zwarte massa’). Dit kan door gespecialiseerde fabrieken met de eerdergenoemde metalen verder opgewerkt worden, tot schone stromen. Die kunnen dan eveneens opnieuw worden toegepast in nieuwe accu’s voor elektrische auto’s.

Een kapotte accu in je benzine- of dieselauto kun je zelf nog redelijk eenvoudig vervangen. Bij een elektrische auto gaat dat niet op. Met een gewicht tot wel 1.000 kg til je die er niet zo makkelijk even uit. Daarom is het raadzaam om altijd naar een erkende dealer of autosloperij te gaan, bij een defecte batterij of als je elektrische auto rijp is voor de sloop.

Hergebruik van ingeleverde accu’s

In de afgelopen jaren hebben veel partijen een thuisaccu geïntroduceerd, voor gebruik in Nederlandse huishoudens. Deze zijn vooral bedoeld voor mensen met zonnepanelen, die de overdag daarmee opgewekte energie niet direct kwijt kunnen aan hun eigen stroomnetwerk. Energiebedrijven verlagen de opbrengstprijzen voor het terugleveren van zelf opgewekte stroom aan het net. Verder wordt de salderingsregeling langzaam maar zeker afgebouwd, door de Nederlandse overheid. Steeds meer mensen overwegen daarom de aanschaf van een thuisaccu. Die maakt het mogelijk om zelf opgewekte energie op te slaan. 

Momenteel zijn thuisaccu’s erg prijzig. In de toekomst komen er steeds meer accu’s vrij uit elektrische auto’s, die niet langer geschikt zijn voor dezelfde toepassing. De verwachting is dat deze wel kunnen worden hergebruikt als thuisbatterij.

Dan gaat de aloude Ladder van Lansink weer op: materiaal dat al is gemijnd uit de aarde en waar een product van is gemaakt, kun je beter hergebruiken dan weggooien of recyclen. Dat levert tenslotte een geweldige besparing op voor het milieu.

Voor het inleveren van je oude accu’s, kun je altijd terecht bij Krommenhoek Metals. Eerst vrijblijvend contact opnemen over actuele prijzen via Whatsapp, telefoon of mail is natuurlijk ook mogelijk.

Regelmatig grote hoeveelheden accu’s inleveren?

Heb jij regelmatig grote oplages oude accu’s of accu’s van elektrische auto’s? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij bieden jou onze container of palletbox service voor oude accu’s. De container wordt geplaatst op het terrein van jouw bedrijf en binnen 24 uur na melding weer geleegd. Je ontvangt van ons na het wegen keurig jouw vergoeding en plaatsen indien gewenst weer een lege container bij je voor de deur. 

Neem contact met ons op

Antwoorden op veelgestelde vragen over de prijs van oude accu's

Waar kan ik mijn oude accu inleveren?

Je oude accu kun je inleveren in de overdekte inleverlocatie van Krommenhoek Metals in Rotterdam of Westland. Zo sta je in weer en wind droog. De accu’s worden gewogen op 1 van onze 5 digitale en geijkte weegschalen, waarna wij je de dagprijs per kg direct uitbetalen contant of dmv een directe overboeking. Let op: het betreft hier een opbrengstprijs voor oude loodaccu’s, die te herkennen zijn aan het ‘’Pb’’ symbool op de accu. In het geval van grotere hoeveelheden bieden wij onze palletbox service aan. Hierbij plaatsen wij een vloeistofdichte box op jouw locatie en wisselen wij deze om voor een lege indien deze vol zit.

Waar bestaat een oude accu uit?

Een oude accu inleveren tegen een opbrengstprijs per kg dient te bestaan uit lood en zuur of lood en gel. Deze accu is vaak met de hand te tillen. Dit zijn doorgaans de standaard accu zoals u deze kunt vinden in je personen- of vrachtwagen welke rijdt op fossiele brandstof. In een hybride – of elektrische auto wordt een ander type accu accu gebruikt en dit vereist een andere recycling methodiek.