ACSR kabel

Wat is ACSR kabel eigenlijk? De afkorting staat voor Aluminium Conductor Steel Reinforced cable. Dit is een behoorlijk stugge en robuuste kabel die betrouwbaar is en daardoor ook geschikt voor gebruik onder zware omstandigheden. ACSR wordt bijvoorbeeld veel toegepast als geleider in hoogspanningsdraden.

Dit product leent zich goed voor recycling en daarbij is het zaak dat dit optimaal gebeurt. Bij Krommenhoek Metals zit enorm veel knowhow om dat te realiseren. Daarmee helpen we bijvoorbeeld industriële klanten die restanten overhouden in verband met vervanging, of vanwege beëindiging van een project. Verder weten ook collega handelaren ons te vinden, omdat Krommenhoek Metals in staat is om volledige ladingen ACSR te vermarkten.

ACSR kabel bestaat uit hele bundels in elkaar gedraaide draden. De draden in de kern zijn van ijzer en daaromheen zitten aluminium draden gevlochten. Het aluminium kan weliswaar verschillende samenstellingen hebben, maar per kabel bestaat het altijd maar uit één legering. Verder loopt de verhouding tussen aluminium en ijzer uiteen.

Voor een optimale recycling zullen de twee metalen van elkaar moeten worden gescheiden. Daarvoor zijn er twee opties:

Handmatig
Dit is arbeidsintensief en wordt voornamelijk gedaan in Aziatische landen. Wij verschepen dan de ACSR kabel daarheen. Het moet wel op bundels worden vervoerd, want een berg ‘spaghetti’ is lastig te laden in een zeecontainer.

Machinaal
In Europa kunnen verwerkers de ACSR kabel shredden, en aluminium en ijzer op magnetische wijze van elkaar scheiden. Het aluminium wordt dan omgesmolten tot halffabrikaat en het ijzer gaat weer naar staalfabrieken.

De laatste wijze van recycling heeft onze voorkeur. Maar de keuze is sterk afhankelijk van de vraag naar grondstoffen op dat moment, in Europa en Azië.

Wilt u af van restanten ACSR kabel? Bij Krommenhoek Metals ontzorgen wij u graag. Dankzij onze optimale recycling bieden we ook nog eens een duurzame oplossing. Neem dus snel contact op!

Interesse? Neem contact met ons op