OUD METAAL
Tip 10
Voorkom verrassingen: tips voor jouw veiligheid, aanleveren van oud ijzer en oude metalen en het hoogste rendement.
1. Veiligheid voor alles!
Wanneer je met oud metaal metaal restanten in de weer bent, zit een ongeval in een klein hoekje. Zorg ervoor dat je altijd PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsbril en de beschermende schoenen) gebruikt bij het werken met oud metaal. Ook de handen zijn kwetsbaar: draag handschoenen. Een paar nieuwe handschoenen zenden wij jou graag kosteloos toe. Een veiligheidsvest krijg je overhandigd wanneer je het terrein van Krommenhoek Metals betreed. Onderdeel van onze Service in schroot!
2. Oude metalen scheiden
Het gescheiden aanleveren van oud metaal restanten levert altijd de beste prijs op. Dit geldt zowel bij het zelf aanleveren van de materialen en in het geval dat Krommenhoek Metals de partij bij je ophaalt. In de meeste gevallen kun je daarom het beste zelf de materialen vooraf van elkaar scheiden. Op die manier voorkom je aparte scheidingskosten en krijg je dus een hogere opbrengst voor jouw oud ijzer en oud metaal.
3. Effectief gebruik containers
Heb je al een schrootcontainer voor het deponeren van oud metaal op jouw terrein staan of denk je erover om een gratis container door ons te laten plaatsen? Als je de inhoud van de container zo optimaal mogelijk weet te benutten door onder andere vooraf te scheiden en kort te knippen, verhoogt dit de uiteindelijke opbrengst van de aangeleverde metalen. Zie de tips in deze lijst of neem contact met ons op.
4. Zekerheid over de samenstelling van oud metaal
Je hebt een partij oud metaal metaal restanten en je twijfelt waar het materiaal uit bestaat? Je kunt via onze website een foto uploaden van de aan te bieden metaalrestanten. Wij bekijken de foto zorgvuldig en brengen een eerste advies uit. Afhankelijk van de partij, kunnen wij het materiaal ook eerst voor je analyseren. Vraag ernaar bij onze medewerkers.
5. Verschil RVS en ijzer?
Je ziet het verschil tussen RVS (roestvast staal) en oud ijzer niet zo goed? Gebruik een magneet! IJzer zal aan de magneet blijven kleven en RVS niet. Simpel maar effectief!
6. Verschil RVS en aluminium?
Aluminium en RVS (roestvast staal) lijken op elkaar en zijn door de regel genomen, allebei niet magnetisch. Hier werkt een magneet als hulpmiddel dus niet. Waar je het onderscheid tussen aluminium en RVS wel aan kunt zien? RVS is zwaarder en vaak donkerder van kleur dan aluminium.
7. Verschillen herkennen bij ‘oud ijzer ’?
Ook bij ‘ oud ijzer ’ bestaan er verschillen. Niet alleen wat gewicht betreft, maar zeker ook in kwaliteit. Gescheiden aanleveren is ook hier weer het advies; zeker als het gaat om grote partijen. Heb je vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie.
8. ‘Schoon’ koper aanleveren levert u meer op!
Wil je kabels met een hoog koperpercentage aanbieden? De beste manier om deze aan te leveren is om de kabels eerst te strippen. Door het verwijderen van de beschermmaterialen om het koper heen, komt het schone koper vrij en dat levert aanzienlijk meer op. Er komen namelijk geen verwijderingskosten bovenop.
9. Vloeibaar tapmiddel afvoeren? Palletbox met tapkraan huren.
Bij draaien en frezen komen draaisels of spanen vrij. Loopt er bij deze werkzaamheden een vloeibaar koelmiddel doorheen? Wij raden je aan om een palletbox met tapkraan te gebruiken voor het afvoeren van de vloeistof en het optimaal aanbieden van metaalrestanten. Op die manier kun je de vloeistof netjes aftappen, wat het milieu en de opbrengstprijs ten goed komt. Krommenhoek Metals heeft palletboxen met tapkraan in diverse formaten. Neem contact met ons op voor meer informatie.
10. Oud metaal kortgeknipt aanleveren
Oud metaal worden door ons altijd verder verwerkt tot compacte partijen. Als het mogelijk is, raden wij je aan om de restmetalen zelf zo kortgeknipt mogelijk aan te leveren. Dit voorkomt namelijk knipkosten, die wij anders in rekening moeten brengen. Zo verhoog je de prijs voor jouw metaalafval.