OUD METAAL

Tip 10

Voorkom verrassingen: tips voor uw veiligheid, aanleveren van oud ijzer en oude metalen en het hoogste rendement voor u.

1. Veiligheid voor alles!

Wanneer u met oud metaal metaal restanten in de weer bent, zit een ongeval in een klein hoekje. Zorg ervoor dat u altijd PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsbril en de beschermende schoenen) gebruikt bij het werken met oud metaal. Ook de handen zijn kwetsbaar: draag handschoenen. Een paar nieuwe handschoenen zenden wij u graag kosteloos toe. Een veiligheidsvest krijgt u overhandigd wanneer u het terrein van Krommenhoek Metals betreed. Onderdeel van onze Service in schroot!

2. Oude metalen scheiden

Het gescheiden aanleveren van oud metaal restanten levert altijd de beste prijs op. Dit geldt zowel bij het zelf aanleveren van de materialen en in het geval dat Krommenhoek Metals de partij bij u ophaalt. In de meeste gevallen kunt u daarom het beste zelf de materialen vooraf van elkaar scheiden. Op die manier voorkomt u aparte scheidingskosten en dus een hogere opbrengst voor uw oud ijzer en oud metaal.

3. Effectief gebruik containers

Heeft u al een schrootcontainer voor het deponeren van uw oud metaal metaal op uw terrein staan of denkt u erover om een gratis container door ons te laten plaatsen? Als u de inhoud van de container zo optimaal mogelijk weet te benutten door onder andere vooraf te scheiden en kort te knippen, verhoogt dit de uiteindelijke opbrengst van uw aangeleverde metalen. Zie de tips in deze lijst of neem contact met ons op.

4. Zekerheid over de samenstelling van oud metaal

U heeft een partij oud metaal metaal restanten en u twijfelt waar het materiaal uit bestaat? U kunt via onze website een foto uploaden van de aan te bieden metaalrestanten. Wij bekijken de foto zorgvuldig en brengen een eerste advies uit. Afhankelijk van de partij, kunnen wij het materiaal ook eerst voor u analyseren. Vraag ernaar bij onze medewerkers.

5. Verschil RVS en ijzer?

U ziet het verschil tussen RVS (roestvast staal) en oud ijzer niet zo goed? Gebruik een magneet! IJzer zal aan de magneet blijven kleven en RVS niet. Simpel maar effectief!

6. Verschil RVS en aluminium?

Aluminium en RVS (roestvast staal) lijken op elkaar en zijn door de regel genomen, allebei niet magnetisch. Hier werkt een magneet als hulpmiddel dus niet. Waar u het onderscheid tussen aluminium en RVS wel aan kunt zien? RVS is zwaarder en vaak donkerder van kleur dan aluminium.

7. Verschillen herkennen bij ‘oud ijzer ’?

Ook bij ‘ oud ijzer ’ bestaan er verschillen. Niet alleen wat gewicht betreft, maar zeker ook in kwaliteit. Gescheiden aanleveren is ook hier weer het advies; zeker als het gaat om grote partijen. Heeft u vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

8. ‘Schoon’ koper aanleveren levert u meer op!

Wilt u kabels met een hoog koperpercentage aanbieden? De beste manier om deze aan te leveren is om de kabels eerst te strippen. Door het verwijderen van de beschermmaterialen om het koper heen, komt het schone koper vrij en dat levert aanzienlijk meer op. Er komen namelijk geen verwijderingskosten bovenop.

9. Vloeibaar tapmiddel afvoeren? Palletbox met tapkraan huren.

Bij draaien en frezen komen draaisels of spanen vrij. Loopt er bij deze werkzaamheden een vloeibaar koelmiddel doorheen? Wij raden u aan om een palletbox met tapkraan te gebruiken voor het afvoeren van de vloeistof en het optimaal aanbieden van metaalrestanten. Op die manier kunt u de vloeistof netjes aftappen, wat het milieu en de opbrengstprijs ten goed komt. Krommenhoek Metals heeft palletboxen met tapkraan in diverse formaten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

10. Oud metaal kortgeknipt aanleveren

Oud metaal worden door ons altijd verder verwerkt tot compacte partijen. Als het mogelijk is, raden wij u aan om uw restmetalen zelf zo kortgeknipt mogelijk aan te leveren. Dit voorkomt namelijk knipkosten, die wij anders in rekening moeten brengen. Zo verhoogt u de prijs voor uw metaalafval.