Computer recycling – wat zit er nu eigenlijk in een oude computer?

Hergebruik of recycling

Wanneer uw oude computer aan het einde van de levensduur is, wordt het de hoogste tijd om deze in te leveren bij Krommenhoek Metals. Wij zorgen dan dat deze op een milieuverantwoorde manier wordt gerecycled.

Een computer bevat allerlei onderdelen. Veel van deze onderdelen kunnen we soms nog ‘een tweede leven geven’. Bij Krommenhoek Metals kijken we eerst wat kan worden hergebruikt, want dat is vanuit milieu-oogpunt het beste. We zoeken dat dus heel zorgvuldig uit. Meestal betreft het dan onderdelen zoals de harde schijf, het geheugen, de processor en het moederbord. Maar soms gaan er ook beeldschermen of zelfs complete laptops opnieuw ingezet als product.

Wat niet kan worden hergebruikt, gaan we recyclen. Een paar veel voorkomende voorbeelden:

  • De bekabeling van de voeding bij uw oude computer is van koper. Wij zorgen ervoor dat het koper van het kunststof wordt gescheiden. Het koper gaat naar een koper smelter en het kunststof granulaat kan weer worden ingezet voor de productie van bijvoorbeeld kunststof aanrij paaltjes.
  • De harde schijf bevat een magneet. Deze bestaat uit het zeldzame neodymium.
  • De kast van de harde schijf is van giet-aluminium. Het giet aluminium wordt verkocht aan aluminium smelterijen welke weer aluminium gietblokken produceren die worden ingezet door motorblokfabrikanten van auto’s.
  • Het printplaatje dat het geheugen aanstuurt, bevat zeldzame edelmetalen zoals goud, platina en palladium. Deze worden bij een gespecialiseerde verwerker omgezet tot nieuw verhandelbare edelmetalen.
  • In het moederbord van de computer zitten eveneens edelmetalen die zeer waardevol kunnen zijn.

Op de schrootprijzen pagina vindt u de meest actuele prijzen voor Oude metalen en Computer recycling.

Demontage en schrootverwerking

De demontage van de oude computers gebeurt in de WEEELABEX gecertificeerde werkplaats van één van onze partners. Hierin werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het is mooi om hun betrokkenheid, enthousiasme en gedrevenheid te zien. Bovendien wordt zo een maatschappelijke bedrage geleverd.

Grote partijen oude computers kunt u bij Krommenhoek Metals laten shredden, wanneer u zeker wilt zijn dat uw afgedankte producten niet meer in omloop komen.

Krommenhoek Metals: ook úw adres voor electronica-schroot

Kortom, uw electronica-schroot wordt vakkundig verwerkt door de specialist: Krommenhoek Metals. Of het nu gaat om kleine hoeveelheden, of om een grote partij die vernietigd en gerecycled moet worden.

We beschikken over een eigen demontagelijn en diverse mogelijkheden voor mechanische verwerking. Zo is er altijd een oplossing op maat voor uw project!

Terug