De koper prijs kan weleens onder druk komen te staan het komende jaar

Aan het begin van elk jaar maken alle grote zakenbanken en beleggers hun verwachtingen voor het komende jaar kenbaar. Ook de grondstoffen verwachtingen worden hierin uitgebreid toegelicht, zo ook de koper prijs en nikkel prijs voor het komende jaar.

Nikkel prijs verwachting 2014

Vorige week bracht zakenbank Goldman Sachs in een persbericht naar buiten wat de grondstoffen prijzen verwachtingen zijn voor 2014. De zakenbank ziet in Nikkel een opmerkelijke prijsstijging. Opmerkelijk, omdat Nikkel de laatste 2 jaren het met het andere laagte record verbrak. Nikkel is een grondstof welke veel wordt toegepast in roestvast staal; o.a. rvs 304 en rvs 316 legeringen. Echter, recentelijke ontwikkelingen in Indonesië zorgen voor een hogere verwachting van de nikkel prijs. Indonesië heeft namelijk sinds halverwege januari een verbod ingesteld op het exporteren van Nikkel en ijzererts. Dit doet het land om de ontwikkeling van smelters in eigen land te bevorderen. Indonesië geldt wereldwijd als één van de grootste exporteurs van Nikkel en ijzererts.

Koper prijs verwachting 2014

De verwachting van Goldman Sachs voor de koper prijs in 2014 is op zijn zachtst gezegd, niet al te florissant te noemen. De zakenbank verwacht een prijsdaling van rond de 15% in het aankomende jaar. Als belangrijkste redenen voor deze voorspelling worden de structurele mega investeringen van het afgelopen decennia in de koper mijnbouw genoemd. Hierdoor verwacht de bank een overschot van koper en zal de koper prijs naar verwachting flink dalen. Ook voor de Nederlandse markt gaat dit ontegenzeggelijk gevolgen hebben.

De rol van Krommenhoek Metals in de koper prijs verwachting

Krommenhoek Metals in Rotterdam probeert voor haar klanten en relaties transparantie te bieden in de oude metalen markt. Onderdeel hiervan is ontwikkelingen in de markt in de gaten houden en communiceren naar buiten toe voor wie daar behoefte aan heeft. Kijk hier voor onze actuele schrootprijzen

Bron: Goldman Sachs
Bron: NOS

Terug