Inleveren van je accu’s en batterijen

Je oude loodzuur accu kan geld waard zijn! Die kun je bij Krommenhoek Metals komen inleveren. Bij grotere aantallen is het ook mogelijk dat wij ze bij je ophalen. Eventueel kunnen we bij bedrijven een accu palletbox neerzetten.

Vervolgens zorgen wij voor een goede en efficiënte recycling van je oude accu. De bestanddelen kunnen later weer worden ingezet als nieuw product, of worden verwerkt tot iets anders. Zo wordt het lood omgesmolten tot nieuwe lood ingots. Het plastic omhulsel van de lood accu’s dient als vervanging van cokes welke gebruikt wordten als een soort katalysator in het smeltproces. En als laatste wordt het accu zuur opgevangen en opnieuw ingezet bij de productie van nieuwe lood accu’s. De polen welke op de accu zitten zijn veelal van messing en worden uit het smeltbad van het lood geplukt en verkocht aan een koper smelterij. Dit kan omdat het smeltpunt van koper hoger ligt dan dat van lood. Zo wordt een loodzuur accu dus helemaal gerecycleden 100% nuttig toegepast.

Meer weten over de prijs en de afhandeling? Kijk dan hier.

Mede met het oog op de veiligheid is het volgende van belang, wanneer je  oude accu’s, batterijen los of in elektrische/elektronische apparaten bij Krommenhoek Metals wilt inleveren. We gaan dan eerst kijken in welke afvalstroom deze vallen.

Afvalstromen

Speciaal hiervoor hebben we een indeling in vier afvalstromen:

  1. Afgedankte elektrische en elektronische apparaten met beschadigde lithium(-ion) batterijen/accu’s.
  2. Afgedankte elektrische en elektronische apparaten, met andersoortige batterijen/accu’s die al dan niet beschadigd zijn.
  3. Separate loodzuur accu’s, al dan niet beschadigd.
  4. Separate andersoortige batterijen/accu’s, al dan niet beschadigd.

Alles wat in afvalstromen 2 en 3 valt, wordt uitsluitend geaccepteerd wanneer aan een tweetal voorwaarden is voldaan. Je levert het in:

  • gescheiden van andere afvalstromen
  • vrij van PCB’s, koudemiddel en vrije asbestvezels

Helaas kunnen we alles wat in afvalstromen 1 en 4 valt niet accepteren.

Hoe weet ik of mijn lithium(-ion) batterij beschadigd is?

Dit kun je zelf zien. Een niet-sluitend omhulsel, vervorming, brand-/rookschade of een opgeblazen uiterlijk zijn kenmerken van beschadiging.

In gevallen van twijfel over het soort accu of batterij, wordt ervan uitgegaan dat het om lithium(-ion) gaat.

Financiële sanctie

Wanneer we na aanlevering door beroepsmatige leveranciers achteraf producten aantreffen die in de niet-acceptabele afvalstromen vallen, zullen we hiervoor een nader vast te stellen bedrag in rekening brengen.

Krommenhoek Metals ontzorgt

U kunt altijd contact opnemen als je oude lood accu’s hebt. Het is ook mogelijk om zonder kosten onze accu palletbox bij je bedrijf neer te zetten. Deze wordt binnen 24 uur na je belletje of mailtje geleegd.
Dat is nou onze service in schroot!

Terug