MRF-Keurmerk van Krommenhoek Metals verlengd

Wij vinden dat u van een gespecialiseerd metaalrecycling bedrijf als Krommenhoek Metals nét iets meer mag verwachten. Daarom hechten we veel waarde aan zaken als een professionele bedrijfsvoering en kwaliteit maar ook het voldoen aan de wettelijke eisen voor onder meer arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu. Dat ondersteunen we met de belangrijkste certificaten en keurmerken op ons vakgebied zoals het internationale ISO 9001 : 2015 en ISO 14001: 2015, het BIR goldmembership en natuurlijk het keurmerk van de Nederlandstalige Metaal Recycling Federatie: het MRF.

Nu ook met AEEA-module

Voor het MRF-Keurmerk vindt een jaarlijkse toetsing plaats. Enige tijd geleden is er bij Krommenhoek Metals weer een audit geweest, door de daarvoor gecertificeerde instelling KIWA. Dit jaar hebben we daarbij voor het eerst de AEEA-module laten meenemen. Deze afkorting staat voor Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten. Dat betreft eigenlijk alles waar een stekker aan vastzit of stroom doorheen loopt.

U kunt dan denken aan grote apparatuur zoals bijvoorbeeld oude vaatwassers, wasmachines en drogers. Maar ook kleinere apparaten, vaak gebruikt in IT en telecommunicatie: oude laptops, radio’s, mobiele telefoons, computers, modems, printers (zonder toner), elektrische tandenborstels en dergelijke.

Er komt een moment dat zo’n apparaat kapotgaat en niet meer gebruikt kan worden. Dan is de producent volgens Europese regels verplicht om de afvalstoffen terug te (laten) nemen of in te (laten) zamelen.

Doordat Krommenhoek Metals beschikt over het MRF-Keurmerk met AEEA-module zijn we aangesloten bij het netwerk dat de recycling van apparaten bevordert. Wij zorgen dat het recyclen correct wordt afgehandeld. Zo ontstaat er een sociale en maatschappelijke win-winsituatie.

Wij staan voor u klaar om oude apparaten weer een nuttige toepassing te geven!

Terug