Recycling en hergebruik van boorplatform door Krommenhoek Metals

Bij het logistiek overslagbedrijf Rhenus Logistics stond al enige tijd een oud boorplatform in opslag. Dit is lange tijd gebruikt in de offshore industrie. Krommenhoek Metals kreeg de opdracht om het vakkundig en veilig te slopen.

We zijn het project gestart met een interne verplaatsing. Het platform moest naar de ‘scrapyard’ van de opdrachtgever. Geen lichte klus, met een totaalgewicht van 60 ton. Maar dankzij de Gottwaldkraan van Rhenus Logistics verliep dit prima.

De volgende stap was het verwijderen van zo’n 500 liter olie.

Daarna hebben we diverse onderdelen gedemonteerd. Die gingen terug naar de fabrikant van het boorplatform. Daar worden ze indien nodig gereviseerd. Na een keuring kunnen ze dan weer worden ingezet in nieuwe machines. Of als reserve-onderdelen voor bestaande platforms die nog in het veld staan.

Tenslotte zijn onze mensen met speciale snijbranders aan de slag gegaan om de staalconstructie te verkleinen. Die is vervolgens afgevoerd naar onze eigen metaalrecycling faciliteit. Daar zal de constructie verder worden opgewerkt tot een gereed product. Dat is heel geschikt voor exporteurs die schroot leveren aan staalfabrieken.

Foto-impressie van het boorplatform

Terug