Rotterdamse havenkraan van ruim 475 ton vakkundig gesloopt door Krommenhoek Metals

Krommenhoek Metals heeft voor een opdrachtgever in Rotterdam in de eerste week van juli een havenkraan gesloopt van ruim 475 ton. Het gevaarte bestond geheel uit ijzer en was ruim 23 meter hoog.

De opdracht luidde om het ruim 475 ton wegende gevaarte binnen een korte tijdsperiode bezemschoon op te leveren, met inachtneming van de strengste veiligheidsnormen. Door de expertise van Lek sloopwerken  op het gebied van veilig slopen en de snelle ontzorging van Krommenhoek Metals voor de afvoer van het vrijkomend schroot, is dit project binnen de gestelde tijd volbracht.

Er waren 4 telekranen van hijsspecialist Mammoet Nederland b.v. voor nodig om de havenkraan binnen 1 dag veilig en vakkundig te demonteren. Hierna werd in 3 dagen al het oud ijzer kort geknipt door een Liebherr 974 met een Labounty schrootschaar type  MSD7500R en afgevoerd middels de schrootcontainer service van Krommenhoek Metals.

Krommenhoek Metals is al ruim 90 jaar gespecialiseerd in het inzamelen, verwerken en recyclen van oud ijzer en oude metalen in Nederland en het verhandelen daarvan in heel de wereld. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in het aannemen van sloopwerkzaamheden en het inzamelen en de recycling van oude katalysatoren.  Bij dit in Rotterdam gevestigde familiebedrijf werken zo’n 40 mensen.

Terug