Schrootprijzen voor oud ijzer zakken weg, oude metalen blijven stabiel

Eind mei 2012 berichten wij al op onze website dat de schrootprijzen voor oud ijzer gedaald waren. Na dit bericht zijn de schrootprijzen nagenoeg stabiel gebleven met een lichte neerwaartse trend, zoals ook af te lezen is van de grafiek op de schrootprijzen pagina van Krommenhoek Metals.

De daling is traditioneel te noemen tijdens de vakantie periode en komt dan ook niet geheel als een verrassing. Veel bedrijven sluiten hun deuren voor een aantal weken waardoor ook de productie vanuit de fabrieken terug geschroefd wordt. Gevolg: minder productie en bewerking van metaal.
Ook de koper prijs en de prijzen voor lood, zink, messing, brons, elektromotoren en dergelijke zijn ten opzichte van mei redelijk stabiel gebleven. Alleen voor de aluminium prijs is een licht neerwaartse trend te zien.

De zomer is net begonnen dus de schrootprijzen zullen naar verwachting niet zo heel snel stijgen of dalen. Met de economische perikelen in binnen- en buitenland,  kan uiteraard niets worden uitgesloten. Met wellicht een leuke verrassing of een deceptie als gevolg.

Terug