Uitgelicht: Koperprijs en het belang van koper recycling

Het recyclen van koper wordt vandaag de dag steeds belangrijker. Hergebruik van dit soort metalen wordt steeds normaler om ervoor te zorgen dat de grondstoffen minder snel opraken. Veel materialen die wij dagelijks gebruiken, kunnen nog prima een tweede of zelfs derde ronde mee. Dit geldt ook voor materialen, zoals koper. Waarom het zo belangrijk is om deze oude metalen te recyclen, leest u in deze blog. Benieuwd wat het recyclen van koper jou kan opleveren? Lees dan snel verder!

Verschillende soorten schroot

Bij het recyclen van oude metalen wordt er onderscheid gemaakt. Er is een onderscheid te maken tussen ferro-schroot en non-ferro schroot. Non-ferro schroot zijn de metalen die niet tot de magnetische metaalsoorten behoren. Koper, lood, aluminium, zink en tin zijn hier voorbeelden van. Onder ferro-schroot valt met name ijzer.

In de wereld van recycling wordt voornamelijk oud koper veel gerecycled. Oud koper wordt vaak gebruikt om oude metalen te omschrijven die uit een koperlegering bestaan. Oud koper bestaat vaak uit: koperdraad, oud roodkoper buis- en plaatresten, elektrolytisch roodkoper, oud muntgeld, oude koperen potten en pannen, oude koperen geveldelen, aluminium/koperkoelers. Oud koper is eenvoudig te recyclen door het lage smeltpunt van 1.083 graden Celsius en een kookpunt van 2.570 graden.

Redenen voor koper recycling

De twee belangrijkste en meest voorkomende redenen voor koperrecycling zijn kostenverlaging en een beter milieu. Oud koper is een erg kostbaar en zeer waardevol materiaal. Door het recyclen van koper, zorgt u ervoor dat u niet onnodig geld door de put gooit. Naast het kostenaspect, is het milieuaspect een zeer belangrijke reden om oud materiaal te recyclen. Door materialen te recyclen hoeven er immers niet nog meer bronnen aangeboord te worden. Bedrijven kiezen er ook steeds vaker voor om hun oude koper in te leveren en daarmee hun kosten te verlagen.

Koper recycling en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het recyclen van koper is een goede manier om schaarste tegen te gaan. Het is bovendien een metaal dat zeer geschikt is om te hergebruiken. Dit is overigens voor veel verschillende metalen het geval. Elk soort metaal is op verschillende manieren weer te hergebruiken. Wanneer u ervoor kiest om oude koper te recyclen, krijgt u daar niet alleen een mooie prijs voor terug, maar u draagt ook bij aan een beter milieu. Bij veel bedrijven staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Indien dit ook bij u het geval is, dan is de volgende logische stap om uw koper te laten recyclen.

De voordelen het recyclen van koper bij Krommenhoek Metals

Onze koperprijs biedt u verschillende voordelen. Indien u uw koper bij ons inlevert, bent u verzekerd van de meest actuele koperprijs. Daarnaast zijn wij altijd bereid om uw oud koper bij u op te halen. Zo heeft u alleen de lusten en niet de lasten. In de praktijk zien wij dat oud koper vaak door bedrijven zelf aangeleverd wordt aan de werf van Krommenhoek Metals. Onze oude metaalbox is echter ook een zeer simpele en efficiënte oplossing. Gaat het om grotere partijen oud koper? Dan is onze oud ijzer en oud metaalcontainer waarschijnlijk een goede oplossing voor u. Voor u het koper inlevert, kunt u het best eerst even op onze schrootprijzenpagina kijken. Hier vindt u de beste koperprijs. Dit is uiteraard gewoon onderdeel van de service van Krommenhoek Metals!

 

Terug