Impact Report: de circulaire visie van Krommenhoek Metals

Krommenhoek Metals is een recycling-expert in hart en nieren. Het familiebedrijf heeft al bijna een eeuw ervaring in het inzamelen en verwerken van metalen. De circulaire visie is nu verankerd in een hernieuwde strategie. Met een volgende stap wordt de cirkel rondgemaakt. Het bedrijf gaat er namelijk voor zorgen dat ook de reeds ge-upcyclede materialen terugkeren in de keten. De strategie wordt gedeeld in het eerste Impact Report.

“Als familiebedrijf is een heldere visie op de impact voor volgende generaties vanzelfsprekend. Dat maakt dat het circulaire denken is verankerd in ons DNA. Voor ons zijn deze stappen daarmee een logische in plaats van een revolutionaire.“
Lútzen Brink (CEO Krommenhoek)

Pilaren duurzame strategie
Ondernemen met een ‘volgende generatie visie’ is voor ons niet nieuw. Maar deze manier van communiceren over duurzame stappen wél. In het eerste Impact Report deelt Krommenhoek de drie pilaren die de duurzame ambities richting geven:

  1. Een ijzersterke omgeving
    Dit heeft niet alleen betrekking op de veiligheid en gezondheid van de medewerkers. Ook talentonwikkeling en inclusiviteit krijgen een centrale rol in het personeelsbeleid.
  2. Eerlijke en veilige keten
    Om deze te creëren heeft Krommenhoek zich in 2020 aangesloten bij het Metaal convenant. In 2025 willen we een social compliance beleid hebben geïmplementeerd bij ten minste 50% van de partners.
  3. Klimaat transitie en circulariteit
    Onder deze pijler committeren wij ons aan een reductiedoel van 49% CO2e-emissies in 2030 (ten opzichte van 2019).

De cirkel rond
Krommenhoek Metals zet bovendien een volgende stap in het recycling proces. Afvalstromen worden ingezameld, gesorteerd, gescheiden, verwerkt en omgesmolten. Daarna begint een nieuwe cyclus: het vervaardigen van een nieuw product. Wij zorgen dat dit na gebruik ook weer terugkomt als afvalstroom. Zo maakt Krommenhoek de cirkel rond en blijft het gebruik van nieuwe materialen minimaal. Zoals Lútzen Brink het noemt: een logische maar essentiële stap richting de circulaire economie.

Klik op een van de onderstaande plaatjes om de Nederlandstalige of Engelstalige versie van het eerste Impact Report te downloaden:

Nederlands
English
Terug