Aluminium pvc kabel

Ter vervanging van koperkabel wordt er tegenwoordig vaker gebruik gemaakt van aluminium kabel. De voordelen van alu kabel ten opzichte van koper pvc kabel is dat deze goedkoper is, een veel lager gewicht heeft en dus makkelijker te installeren is. Daarnaast is aluminium minder onderhevig is aan grote prijsschommelingen waardoor makkelijker in te calculeren is bij het ontwikkelen van projecten.

Aluminiumkabels worden in talloze verschillende uitvoeringen geproduceerd maar de meest voorkomende zijn de aluminium kabels van 3 tot 6cm dik met rode, zwarte of grijze kunststof bemanteling. Deze zijn meestal in een combinatie van aluminium/koper of alleen aluminium uitgevoerd en worden gemixed verhandeld.  De aluminium kabel schrootprijs is afhankelijk van de ontwikkelingen van de aluminium koers op de lme.

 

Aluminium kabel recycling

Aluminium kabel recycling gebeurd door middel van handmatige verwerking, shredderen of granuleren. Soms zitten alu kabels op haspels. Deze haspels zijn vaak van staal en kunnen worden hergebruikt. Indien niet meer geschikt voor hergebruik kunnen we oude stalen haspels ook recyclen.

Aluminium kabel schroot dient vrij te zijn van een loden of ijzeren bemanteling. Daarnaast zijn ook kabelmoffen, aluminium kabel dunner dan 1cm en andere vervuiling zoals zand en/of grond niet toegestaan.

Voorbeelden van aluminium pvc kabel.  

  • Aluminium laagspanningskabel
  • Aluminium middenspanningskabel
  • Aluminium hoogspanningskabel
Aluminium pvc kabel € 0,35 per kg

Bedrijfsfilm